Menu

VVV-Venlo ook 2020/2021 Eredivisionist

vrijdag 24 april 2020

Vrijdagmiddag 24 april vond een officiële vergadering plaats tussen de KNVB en alle betaald voetbalclubs. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloot officieel, dat de competitie door de gevolgen van de coronacrisis niet kan worden afgemaakt. Dat betekent dat VVV-Venlo hiermee definitief de bevestiging kreeg dat het ook volgend seizoen weer op het hoogste niveau uitkomt: de Eredivisie. Uiteraard is de club over dat feit zeer verheugd, al is de achterliggende reden van de abrupte competitiebeëindiging er natuurlijk één van zeer trieste aard.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloot verder de huidige stand op de ranglijst aan te houden voor de verdeling van Europese tickets. Daarnaast is er geen promotie en degradatie in de hoogste voetbaldivisies. ADO Den Haag en RKC Waalwijk, de nummers zeventien en achttien van de eredivisie, blijven actief op het hoogste niveau. VVV-Venlo sluit de voortijdig beëindigde competitie af op de 13e plek. Na 26 duels hadden de Venlonaren 28 punten vergaard door het boeken van acht overwinningen en vier gelijke spelen. Er werd in totaal 14 keer verloren.

De club wil iedereen: supporters, sponsoren, selectie, staf, medewerkers, vrijwilligers en iedereen die dit seizoen bij de club betrokken is geweest, op welke wijze dan ook, hartelijk danken voor hun inzet en steun tijdens dit seizoen! Volgend seizoen zijn we er weer bij en maken we ons op voor een nieuw, spannend, sportief en hopelijk succesvol seizoen in goede gezondheid.

Voor die tijd zullen wij echter bij u terugkomen en u informeren en mogelijke vragen beantwoorden over de ‘afwikkeling’ van het huidige seizoen. Uiteraard komen we daarbij terug op het feit hoe om te gaan met gekochte seizoen- en sponsorkaarten voor de wedstrijden die als gevolg van de coronamaatregelen niet meer gespeeld kunnen worden. VVV-Venlo zal met haar stakeholders tot gezamenlijke oplossingen en besluiten moeten komen om voetbal in De Koel voor het aankomende seizoen en jaren hierna nog te waarborgen. Wij vragen nogmaals om het geduld en begrip van iedereen die de club een warm hart toedraagt.

mf2