Menu

Partnership Johan Cruyff Institute

vrijdag 2 oktober 2020

Johan Cruyff Institute en VVV-Venlo tekenen officieel partnership

Het Johan Cruyff Institute en VVV-Venlo tekenen een partnerschap en stellen het aanbod van academische programma’s van het Institute beschikbaar voor alle medewerkers en spelers van de voetbalclub.

De Venlonaren en het Johan Cruyff Institute hebben een wederzijdse samenwerking geactiveerd na het ondertekenen van een officieel partnerschap. Door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst krijgen de medewerkers en spelers van VVV-Venlo een aanzienlijke korting op alle academische programma’s die door het Johan Cruyff Institute worden aangeboden op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching. Daarnaast zullen beide partijen samenwerken op het gebied van onder andere stages, vacatures en case studies.

Het Johan Cruyff Institute is een toonaangevende aanbieder van parttime Masterprogramma’s op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching, met als missie om de volgende generatie van leiders in sportmanagement op te leiden in het belang van de professionalisering van de sportindustrie. Sinds 2007 weten business en sport professionals, coaches, internationale studenten, hbo-doorstromers en topsporters het Johan Cruyff Institute in Amsterdam te vinden, waar inmiddels meer dan 700 alumni zijn afgestudeerd. Atleten die hun diploma succesvol hebben behaald zijn onder andere Edwin van der Sar, Laurens ten Dam, Celine van Gerner, Ernesto Hoost, Bibian Mentel en Femke Heemskerk.

Roger Bongaerts, hoofd jeugdopleiding, studeerde kort geleden de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam en gelooft dat “het partnership de volgende stap in de ontwikkeling van onze opleiding en onze club is. Door meer diepgang, bewustwording en verantwoordelijkheid te creëren bij onze coaches en spelers met betrekking tot hun eigen leerproces kunnen we als opleiding onderscheidend blijven. De Master in Coaching heeft mij enorm geholpen bij mijn eigen ontwikkeling. Hierdoor kan ik mijn kwaliteiten nog beter benutten. Het doel is om dit club-breed in te zetten. We zien uit naar de samenwerking.”

mf2