Menu

VVV presenteert de VVV Foundation

zondag 15 december 2019

Tijdens de Maatschappelijke Themawedstrijd VVV-Venlo – PEC Zwolle (zaterdag 14 december) heeft VVV-Venlo ten overstaan van samenwerkingspartners, projectdeelnemers én alle wedstrijdbezoekers de ‘VVV Foundation’ gepresenteerd.

Voorafgaand aan de wedstrijd vond er een inspiratiesessie plaats voor alle maatschappelijke partners én projectpartners die op diverse vlakken zijn verbonden aan de stichting. Een 60-tal aanwezigen kregen het voorrecht om de onthulling van de nieuwe stichtingsnaam mee te maken en hun ideeën, tips en aanbevelingen met betrekking tot de VVV Foundation te delen.

Aftrap
Daarnaast waren alle projectdeelnemers uitgenodigd om de wedstrijd te bezoeken. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten zij de officiële bekendmaking van de nieuwe stichtingsnaam begeleiden middels een ereronde én een erehaag op het veld. Voorzitter van de stichting, Peter Broekmans, en Algemeen Directeur van VVV-Venlo, Marco Bogers, verzorgden de letterlijke aftrap tijdens de officiële onthulling van de nieuwe stichtingsnaam op het veld.

De maatschappelijke stichting van de club, sinds 2010 actief onder de naam VIA VVV, is daarmee omgedoopt tot de VVV Foundation om het succesvolle één-tweetje met de club nóg meer kracht bij te zetten.

Unique Selling Points
De VVV Foundation wordt als kartrekker én vliegwiel op maatschappelijk vlak namelijk gesterkt door de unieke eigenschappen van de club. De enorme aantrekkingskracht van sport én in het bijzonder van betaald voetbal speelt daarbij een belangrijke rol. De kracht van het logo, de ‘WOW-omgeving’ van Covebo Stadion - De Koel -, de voorbeeldfunctie van de spelers als rolmodel, het landelijke bereik van het platform dat de club biedt en het enorme netwerk dat de club bezit.

Het zijn ‘Unique Selling Points’ van de club, die de VVV Foundation gericht inzet om hét verschil te maken voor mensen uit verschillende doelgroepen in de regio Noord- en Midden Limburg. De VVV Foundation gaat echter ook grensoverschrijdend te werk met projecten in het Duitse Nordrhein Westfalen.  

Dit alles met als doel het creëren van bewustwording én het uiteindelijk bewerkstelligen van gedragsverandering op het gebied van gezonde leefstijl, participatie en persoonlijke ontwikkeling.

De diverse succesvolle maatschappelijke projecten en initiatieven, die al jaren door de maatschappelijke stichting worden georganiseerd in samenwerking met verschillende projectpartners, krijgen hiermee een vervolg onder de vlag van de VVV Foundation.

mf2