Menu

VVV-Venlo Streetleague

dinsdag 9 maart 2021

Scoren met voetballen, maar ook… door afval in de wijk op te ruimen óf iets leuks te gaan doen met ouderen? Je ziet het niet vaak, maar tijdens de VVV-Venlo StreetLeague gebeurt het! De VVV-Venlo StreetLeague is een programma dat zich richt op leuke ontmoetingen in de diverse wijken in de Gemeente Venlo (met de insteek uitbreiding naar diverse kernen in de regio Limburg Noord); de VVV-Venlo StreetLeague bestaat uit drie onderdelen: Sport, Fair Play en BuurtBijdragen.

De VVV-Venlo Street League is een spannende straatvoetbalcompetitie voor jeugd in de leeftijd van 10 – 17 jaar. Jongerenteams uit diverse wijken gaan met elkaar de strijd aan op voetbalveldjes in de wijken. Dat betreft veelal de bestaande Cruijff Courts, maar kan ook zijn op het plaatselijke trapveldje of in een park. Daarnaast organiseren ze in het kader van de ‘BuurtBijdragen’ leuke activiteiten voor jong en oud waardoor er mooie en waardevolle ontmoetingen plaatsvinden. Die activiteiten bestaan uit wedstrijddagen en sportdagen, maar ook uit workshops én een grote Finaledag. De afsluitingsbijeenkomst vindt plaats in Covebo Stadion - De Koel -

Elke ‘kansrijke’ wijk uit de Gemeente Venlo kan met een team meedoen en speelt zijn thuiswedstrijden op een geselecteerd veld in de eigen wijk. Via de samenwerking met diverse wijkorganisaties en onderwijsinstellingen doen ieder jaar ruim 100 jongeren mee. Daarnaast bereikt de VVV Foundation de ouders, buurtorganisaties, huizen van de wijk en vrijwilligers in Venlo Oost, Venlo Noord, Venlo Zuid, Blerick en Tegelen. De jongeren zijn zichtbaar in de wijken met de kenmerkende VVV-Venlo StreetLeagueshirts.

Tijdens de Street League...

  • doen jongeren gratis mee;
  • krijgen zij per team allen een eigen VVV-shirt;
  • spelen ze voetbalwedstrijden tegen andere teams uit de wijk;
  • organiseert de VVV Foundation een seizoen lang leuke sportactiviteiten;
  • organiseren de teams activiteiten voor anderen in hun eigen wijk;
  • speelt de jeugd met hun eigen vrienden in een team én
  • kunnen ze mooie prijzen winnen!

Puntensysteem
Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom je stadion en de wedstrijden kun je punten verdienen voor het bijzondere puntensysteem. Bij elke activiteit zijn punten te verdienen.

Begeleiders
Teams bestaan uit 8 buurtgenoten en worden begeleid door iemand uit de eigen omgeving: de teamleider. Hij of zij wordt ondersteund door twee stagiairs van verschillende onderwijsinstellingen. Samen vormen zij een team en hebben ze zelfs een ‘eigen stadion’ in de wijk! Uiteraard zorgen ze er samen voordat het stadion er professioneel bij ligt!

Actief in de wijk
Door zich als team in te zetten in de wijk en activiteiten voor andere mensen te organiseren, kunnen de teams punten verdienen. Deze mensen worden uiteindelijk vaak de vaste supporters van het team en helpen hen met het organiseren van buurtbijdragen en sponsoring. De uitwedstrijden spelen ze in de wijk van de tegenstander. Samen met het team zorg zij ervoor dat de tegenstander netjes in hun ‘stadion;’ wordt ontvangen en dat alles netjes en ordentelijk verloopt.

Wedstrijdleiding
De wedstrijden staan onder leiding van officiële VVV-Venlo Street League scheidsrechters. De scheidsrechters worden geassisteerd door een wedstrijdbegeleider.

Samenwerking en ondersteuning
De VVV Foundation organiseert de VVV-Venlo Street League samen met Incluzio. Zo wordt er intensief samenwerkt met de jongerenwerkers van de Venlose welzijnsorganisatie. Daarnaast ondersteunt de Gemeente Venlo én woningstichting Antares dit mooie project.

Heb jij interesse in deelname aan de VVV-Venlo Street League? Of wil jij de VVV-Venlo Streetleague ondersteunen met jouw bedrijf? Neem dan contact op via foundation@vvv-venlo.nl.

mf2