Menu

VVV verliest laatste wedstrijd van 2021

vrijdag 17 december 2021

VVV-Venlo heeft vrijdagavond verloren van TOP Oss. In Covebo Stadion – De Koel – kwamen de Venlonaren nog wel op voorsprong via een doelpunt van Mitchell van Rooijen, maar daarna incasseerden ze drie tegengoals en dus werd de laatste wedstrijd van een moeilijk jaar afgesloten zonder punten: 2-3.

Luhukay koos bij afwezigheid van Danny Post voor Tristan Dekker en Wassim Essanoussi op het middenveld naast Van Rooijen, die de laatste weken uitblinkt en makkelijk scoort. Tegen TOP Oss had Van Rooijen er slechts acht minuten voor nodig om opnieuw belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Bij de eerste de beste gevaarlijke situatie was hij er als de kippen bij om zijn vierde doelpunt van het seizoen te maken. Een voorzet vanaf de linkerflank eindigde bij Yahcuroo Roemer en hij gaf de bal vanaf rechts opnieuw voor, waarna Van Rooijen de bal goed meenam en VVV van dichtbij op voorsprong schoot. Daarna werden de Venlonaren in het eerste kwartier nog een keer gevaarlijk via Aaron Bastiaans, die als linksbuiten de voorkeur kreeg boven Joeri Schroijen. Bastiaans dook na een goede combinatie met Sven Braken op voor het doel van TOP Oss, maar doelman Norbert Alblas bracht redding voor de Brabanders.

Voorsprong verandert in achterstand

In het halfuur dat nog volgde voor rust slaagde VVV er eigenlijk niet meer in om iets te forceren. De beste kansen waren voor TOP Oss, dat vooral via de linkerkant een aantal keer gevaarlijk werd via Jearl Margaritha. De linkbuiten schoot al eens vanuit kansrijke positie in het zijnet van het Venlose doel en even later stond hij aan de basis van een grote kans voor de bezoekers. Spits Kay Tejan kreeg het voor elkaar om de voorzet van Margaritha van dichtbij over het doel te tikken. Zo ontsnapte VVV aan de gelijkmaker, maar vijf minuten voor rust viel de 1-1 alsnog. Na opnieuw een goede voorzet van Margaritha stond Ilounga Pata helemaal vrij bij de tweede paal, waar hij TOP Oss eenvoudig langszij kon schieten: 1-1. VVV gaf de voorsprong dus weg en in de laatste minuut van de eerste helft werd het zelfs nog erger. Rick Stuy van den Herik verscheen na een lange bal zomaar alleen voor Delano van Crooij. De VVV-doelman slaagde er nog wel in om de inzet van dichtbij van richting veranderen, maar kon het tweede tegendoelpunt niet voorkomen.

Derde tegendoelpunt

Na de onderbreking was er dus werk aan de winkel voor VVV, dat in de tweede helft aantrad met twee nieuwe namen. Kees de Boer en Yannick Leliendal werden door Luhukay binnen de lijnen gebracht als vervangers van Dekker en Simon Janssen. Het eerste gevaar na rust kwam van VVV via Bastiaans. De aanvaller slaagde er echter niet in om zijn voet achter de bal te krijgen na een goede voorzet van Roemer. Kort daarna was Braken dicht bij de 2-2, maar zijn goede schot werd gekeerd door Alblas. Terwijl VVV op zoek was naar de gelijkmaker, ging het aan de andere kant van het veld opnieuw mis. TOP Oss sneed opnieuw door de Venlose defensie heen, waarna Tejan de 1-3 op het scorebord zette met een raak schot in de korte hoek.

VVV terug in de wedstrijd

Na het derde tegendoelpunt leek een resultaat niet meer haalbaar voor de Limburgers, die tot de tachtigste minuut nauwelijks gevaarlijk werden. Een opvlieging Joeri Schroijen leidde echter alsnog een spannend slot van de wedstrijd in. De invaller passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal vanaf rechts voor, waarna Braken uit een moeilijke hoek de aansluitingstreffer maakte. Door die goal leek een punt opeens weer mogelijk. Zoals vaker dit seizoen moest het in de laatste tien minuten gebeuren voor de ploeg van Luhukay. Onder meer tegen FC Den Bosch en Helmond Sport lukte het VVV om in de absolute slotfase te scoren, maar tegen TOP Oss zat de gelijkmaker er niet meer in.

VVV-Venlo – TOP Oss: 2-3 ( 1-2 )
8. 1-0, Mitchell van Rooijen.
41. 1-1, Ilounga Pata.
45. 1-2, Rick Stuy van den Herik.
62. 1-3, Kay Tejan.
80. 2-3, Sven Braken.
Scheidsrechter: Rozendal
Gele kaart:  Janssen, Braken, Smans ( VVV-Venlo), Kaak ( Top Oss)


Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tobias Pachonik ( 66. Kristopher Da Graca), Stan van Dijck, Brian Koglin, Simon Janssen ( 45. Yannick Leliendal); Tristan Dekker ( 45. Kees de Boer), Mitchell van Rooijen, Wassim Essanoussi; Yahcuroo Roemer, Sven Braken, Aaron Bastiaans.

Opstelling TOP Oss:
Norbert Alblas, Ilounga Pata, Roshon van Eijma, Jan Lammers, Sekou Sylla; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Joshua Jeremiah Sanches; Dean Guezen, Kay Tejan, Jearl Margaritha.

mf2