Menu

VVV-Venlo verliest na strafschoppen

zaterdag 31 juli 2021

Het was een historisch moment: de Herman Teeuwen Memorial op 31 juli 2021 was weer de eerste wedstrijd sinds een jaar waar publiek bij aanwezig mocht zijn. En dat liet het Venlose publiek zich geen twee keer zeggen: ruim 1.700 toeschouwers waren er op de clash met de Griekse topclub Panathinaikos FC afgekomen.

In het sfeervolle Covebo Stadion - De Koel - mochten op de linkerflank Joep Munsters (back) en Thijme Verheijen in de basis starten. Een verrassende keuze van de technische staf, ware het niet dat spelers als Joeri Schroijen en Mitchell van Rooijen nauwelijks één trainingsweek erop hadden zitten. De eerste kans na vijf minuten in de wedstrijd was voor Cantalapiedra, de oud FC Twente-speler. De Spanjaard wist de mogelijkheid echter niet te promoveren tot doelpunt. In de eerste vijftien minuten kwam VVV-Venlo er nauwelijks uit. Maar waar het eruit kwam, was de thuisploeg meteen gevaarlijk. In de tiende minuut werkte Sven Braken namelijk meteen een bal het doel in, na een rebound op een schot van Thijme Verheijen: 1-0. Een mooie opsteker voor de Venlonaren, die vervolgens weer redelijk terug werden gedrongen door de bezoekers. In de 15e minuut schoot Huesca hoog over. Tien minuten later mocht Panathinaikos een hoekschop nemen. Het kopballetje voorlangs kon Lukas Zima echter niet doen sidderen. Enkele minuten later viel er weer een leuke aanval van Panathinaikos te noteren. Het eindresultaat was echter niet naar tevredenheid van de Grieken. Ioannidis kopte de bal over het Venlose doel. En zo stond de thuisploeg na een halfuur spelen nog steeds op een 1-0 voorsprong. Een voorsprong die de geelzwarten koesterden. De jongelingen Verheijen en Munsters maakten een hele goede indruk. Munsters kon echter niet voorkomen dat Cantalapiedra er op het half uur een aantal keren gevaarlijk doorkwam over rechts. Een voorzet van de Griekse vleugelaanvaller eindigde op het hoofd van wederom Ioannidis die over kopte. In de 38e minuut was het wel raak met het hoofd aan Griekse zijde. Cantalapiedra kwam voor Joep Munsters gekropen en kopte een voorzet van Huesca goed binnen: 1-1. Panathinaikos stootte meteen door. Op slag van rust tikte Ngbatoko een voorzet bij de tweede paal eenvoudig binnen: 1-2. Scheidsrechter Ingmar Oostrom floot meteen voor rust.  

Na rust één wissel bij de thuisploeg: Yannick Leliendal nam de plek van Joep Munsters in op de linksbackpositie. Bij de Grieken ook enkele wissels, waaronder Chatziqiovanis. De rechtsbuiten ging er meteen na drie minuten al gevaarlijk op uit. Met een lobje dacht hij Lukas Zima te verschalken, maar dat was te makkelijk gedacht. De lange Tsjech greep het leer uit de lucht en ontnam zo Panathinaikos de kans op de 1-3.

In de 60e minuut was er dan de rentree van Joeri Schroijen in het geelzwarte én het debuut van Mitchell van Rooijen bij de Venlonaren. Beide kregen gezelschap van Simon Janssen. Het drietal verving Stan van Dijck, Wassim Essanoussi en Thijme Verheijen.

Even was er de onoplettendheid achterin bij VVV. In de 63e minuut verloor Brian Koglin de bal in de eigen zestien. Panathinaikos dacht even aan een goedkope treffer, maar daar stak opnieuw Lukas Zima een stokje voor. Hij bracht knap redding door de bal uit de voeten van de aanvaller te tikken .

In de 68e minuut was het Joeri Schroijen die op links naar zijn rechter draaide en scherpt voorzette. Spits Sven Braken miste de voorzet op een haar na, anders was doelman Dioudis op zeker geklopt. Met de komst van Schroijen, Janssen en Van Rooijen kwam er een impuls voor de Venlonaren. Dat leidde in de 70e minuut tot de 2-2. Joeri Schroijen kreeg op links uit een afgeslagen vrije trap de bal en bracht het leer hard voor. Via een Grieks been landde de bal pardoes voor de voeten van Yacuhroo Roemer die uithaalde en via de kluts Mitchell van Rooijen vond. Die verlengde de bal tot achter Dioudis. In het laatste kwartier regende het meer wissels dan kansen. Zo bracht Jos Luhukay nog drie verse krachten in het veld. Stan Henderikx, Tobias Pachonik en Levi Smans kwamen voor respectievelijk Kristopher da Graca, Kees de Boer, Levi Smans het veld in. Vooraf werd er al aangegeven dat een eventuele verlening overgeslagen zou worden en er direct strafschoppen genomen zouden worden. Alsof de duivel ermee speelde, kwam dat ook uit. Na 90 minuten spelen stond er een 2-2 op het scoreboard.

In deze penalty-serie mocht Panathinaikos beginnen. Beide ploegen wisten de eerste 2 strafschoppen te scoren. Panathinaikos deed het zelfs iets beter, zij schoten ook de derde raak. VVV had dat geluk helaas niet. Doelpuntenmaker van de 2-2 en debutant Mitchell van Rooijen zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Dioudis. De overige penalty’s werden door beide ploegen weer allemaal in het doel geschoten. Dit resulteerde erin dat VVV niet meer toekwam aan de laatste strafschop omdat het gat niet meer te overbruggen was, waardoor Panathinaikos tot de winnaar van de Herman Teeuwen Memorial 2021 benoemd werd.

mf2