Menu

VVV-Venlo verliest nipt van Panathinaikos

zaterdag 27 juli 2019

VVV-Venlo speelde zaterdagmiddag in het eigen Covebo Stadion - De Koel - de Herman Teeuwen Memorial tegen Panathinaikos FC. De Griekse tegenstander maakte in de slotfase van de wedstrijd het enige doelpunt en kroonde zichzelf hiermee tot de winnaar van de Herman Teeuwen Award.

VVV heeft in de eerste helft het meeste balbezit en laat zich nadrukkelijk op de helft van Panathinaikos zien. De eerste grote kans van de wedstrijd bestaat uit maar liefst vier pogingen: Neudecker, Soriano, Wright en nogmaals Neudecker voerden hun schot af op doelman Diodoudis. Maar keer op keer stond de Griekse doelman in de weg. VVV bleef kansen creëren, maar steeds werd het eindstation niet bereikt, of bleek de keeper een goede sta-in-de-weg. Neudecker en Wright kregen in de eerste helft de beste kansen om een Venloosch doelpunt te maken, maar de ruststand bleef 0-0. 

In de tweede helft voerde trainer Maaskant vier wissels door. Opoku, Dekker, Kum en Scheimann kwamen in het speelveld voor Soriano, R. Janssen, Schäfer en Pachonik. Aan de andere kant was het Panathinaikos dat maar liefst 10 spelers in de kleedkamer achterliet. VVV had net zoals in de eerste helft het meeste balbezit en tevens de grootste kansen. Wright leek de 1-0 binnen te kunnen schieten, maar wederom stond de Griekse doelman uitstekend in de weg.

Grote kansen voor Panathinaikos waren er, op een voorzet na, nog niet geweest. Toch kwam de Griekse ploeg in de 85e minuut op voorsprong. Kampetsis werd op randje buitenspel aangespeeld en kwam zo oog in oog met Kirschbaum: 0-1. In de allerlaatste minuut was het VVV dat nog een vrije trap kreeg maar de inzet van S. Janssen, eveneens winnaar van de Jan Klaassens Award, leidde niet tot een doelpunt. VVV verkocht zijn huid vandaag duur en hield lang stand. Maar uiteindelijk was het Panathinaikos die er met de winst van de Herman Teeuwen Memorial vandoor ging. 

Trainer Robert Maaskant was na afloop van de wedstrijd erg tevreden. ‘’Het was een goede wedstrijd waarin we het publiek veel geboden hebben. We hebben weinig weggegeven en vele kansen gecreëerd. Op de vraag of VVV-Venlo klaar is voor de Eredivisie antwoordde Maaskant kort maar krachtig: Absoluut! 

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik ( 46. Scheimann) , Janssen ( 46. Kum) , Schäfer ( 46. Dekker) / ( 69. Van Bruggen), Röseler ( 87. van Dijck) , Post, Neudecker ( 87. S. Janssen), Linthorst, Van Ooijen ( 60. Sinclair) , Soriano ( 46. Opoku) en Wright.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 2.287

 

mf2