Menu

VVV-Venlo verliest van effectiever ADO

zondag 14 november 2021

VVV-Venlo heeft zondagmiddag geen resultaat weten te boeken tegen ADO Den Haag. In een leeg Cars Jeans Stadion kregen de Venlonaren wel de kansen om te scoren, maar de scherpte in de afronding ontbrak. ADO slaagde er wel in om te scoren en ging er zo vandoor met de drie punten: 2-0.

Naast de afwezigheid van supporters moest VVV het in Den Haag ook doen zonder de geblesseerden Tobias Pachonik, Carl Johansson en Aaron Bastiaans. Daarnaast ontbrak Kristopher Da Graca vanwege familieomstandigheden. Daardoor schoof Tristan Dekker door naar de rechtsback positie en begon Stan van Dijck centraal achterin naast Brian Koglin. Trainer Jos Luhukay koos onder de lat voor Delano van Crooij, die de voorkeur kreeg boven Lukas Zima. De doelman zag VVV uit de startblokken schieten via Yahcuroo Roemer. De buitenspeler kwam goed door over de linkerkant en leek de Venlonaren op voorsprong te kunnen gaan schieten, maar zijn schot mistte venijn, waardoor ADO-doelman Luuk Koopmans redding kon brengen. Vrijwel direct daarna kwam Roemer er opnieuw gevaarlijk uit en kapte hij naar binnen voor een nieuwe doelpoging. Ook die inzet werd echter gekeerd door Koopmans.

ADO wel direct effectief
VVV liet het dus na om snel op voorsprong te komen, iets wat ADO in de vierde minuut wel lukte. Uitgerekend voormalig VVV-speler Sem Steijn opende de scoren in Den Haag. De middenvelder kapte Mitchell van Rooijen uit, kon van buiten de zestien onbedreigd uithalen en gaf Van Crooij het nakijken met een laag schot in de verre hoek. VVV leek na dat doelpunt even van slag en ontsnapte na een kwartier spelen tot twee keer toe aan een tweede tegentreffer. Nadat ADO zelf een grote kans om zeep hielp, kreeg Vicente Besuijen de bal in de zestien op een presenteerblaadje, maar Van Crooij voorkwam met zijn voet dat de aanvaller van ADO de marge verdubbelde. In het restant van de eerste helft slaagde VVV er beter in om de thuisploeg van zich af te houden. De Limburgers konden zelf echter weinig serieuze kansen creëren en kwamen niet verder dan een afstandsschot van Danny Post en een kopbal van Sven Braken. Beide doelpogingen mistte de juiste richting en dus ging VVV met een achterstand de rust in. 

Opleving van VVV
In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf wist VVV niet gevaarlijk te worden en dus besloot Luhukay dat het tijd was voor verse aanvallende spelers. Hij bracht Levi Smans en Thijme Verheijen binnen de lijnen als vervangers van Braken en Roemer. Die wissels zorgden direct voor Venloos gevaar. Na een voorzet van Dekker leek Verheijen de bezoekers op gelijke hoogte te gaan schieten, maar ADO-doelman Koopmans kon nog net redding brengen. Vrijwel direct daarna was het Smans die een grote kans op de gelijkmaker kreeg. Een ADO-verdediger gooide zich voor het schot van Smans, die er daardoor ook niet in slaagde om VVV van dichtbij naast ADO te schieten.

Verheydt beslist duel
Na die twee grote kansen voor VVV herhaalde het scenario uit de eerste helft zich. Terwijl VVV het naliet om te scoren, legde ADO de bal in de 67ste minuut aan de andere kant wel in het netje. Na een overtreding in de zestien van Koglin op Ricardo Kishna wees scheidsrechter Richard Martens naar de stip en Thomas Verheydt zorgde vanaf elf meter vervolgens voor de 2-0. Dat doelpunt gooide de wedstrijd eigenlijk in het slot. Een echt offensief van VVV zat er namelijk niet meer in en dus kwamen de Venlonaren niet tot scoren. Doelman van Crooij, die bij de benutte strafschop van Verheydt net te kort kwam, voorkwam met een goede redding nog wel een derde tegentreffer, maar daarna gebeurde er weinig noemenswaardigs meer.

ADO Den Haag – VVV-Venlo: 2-0 ( 1-0 )
4. 1-0, Sem Steijn.
67. 2-0, Thomas Verheydt.
Scheidsrechter: Martens
Gele Kaart: M.Mulder ( ADO Den Haag) , v.Rooijen, v.Dijck  (VVV-Venlo)

Opstelling ADO Den Haag: Luuk Koopmans; Jamal Amofa, Michael Mulder, Hervé Matthys, Jonathan Mulder; Samy Bourard, Gregor Breinburg, Sem Steijn; Vicente Besuijen, Thomas Verheydt, Ricardo Kishna.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tristan Dekker, Stan van Dijck, Brian Koglin, Simon Janssen ( 72. Yannick Leliendal); Danny Post, Mitchell van Rooijen, Kees de Boer; Joeri Schroijen, Sven Braken ( 57. Thijme Verheijen), Yahcuroo Roemer ( 57. Levi Smans).

mf2