Menu

VVV-Venlo verslaat EVV ( 0-2 ) ( 70 min )

zondag 26 juli 2020

VVV-Venlo verslaat EVV binnen 70 minuten ( 0-2 )

Op zondag 26 juli speelde VVV-Venlo de tweede oefenwedstrijd van de oefencampagne. In Echt was Derde Divisionist EVV de tegenstander in een wedstrijd die twee keer 35 minuten duurde.

Op kunstgras trad de selectie van trainer Hans de Koning aan zonder o.a. Guus Hupperts, Tobias Pachonik, Thorsten Kirschbaum, Roy Gelmi, Lukas Schmitz en Chris Kum. Arjan Swinkels, Jafar Arias, Danny Post, Richard Neudecker en Evert Linthorst begonnen op de bank in Echt.

Dat viel meteen na de aftrap overigens niet te zien. Een enthousiast jong elftal stormde meteen naar voren. Yahcuroo Roemer, dinsdag al mede verantwoordelijk voor een groot aantal doelpunten in de oefenwedstrijd tegen Sporting ST ( 0-19 ), kreeg meteen in de derde minuut al een goede kans. Hij stuitte echter op de keeper van EVV. Zeven minuten later werd Roemer weer over rechts weggestuurd. Hij trachtte de Echtse doelman te verschalken met een lob, maar die was op zijn hoede. Toch liet EVV zich niet zomaar de kaas van het brood eten. In de 17e minuut verdiende het via een gevaarlijke tegenstoot een vrije trap. Die werd net naast geschoten. Even later moest Yahcuroo Roemer licht geblesseerd van het veld. Hij werd vervangen door Jessy Hendrikx. Die laatste schoot tien minuten na zijn invalbeurt in het zijnet na een goede combinatie met Joel Roeffen. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit in de eerste 35 minuten. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft kwamen Arjan Swinkels en Richard Neudecker in de ploeg voor Steffen Schäfer en Thijmen Verheijen. Ook Delano van Crooij mocht plaats maken. Voor hem kwam Bram Verbong in de ploeg. Spits Jessy Hendrikx deed na drie minuten in de tweede helft wederom van zich spreken. Hij draaide goed weg bij zijn directe verdediger en rondde bekwaam af: 0-1. Daarna viel het even stil. De toeschouwers moesten wachten tot de eindfase van de wedstrijd. EVV kreeg in de 28e minuut van de tweede helft een hele goede kans op de 1-1. Kochanowski wist echter doelman Bram Verbong niet te passeren. Twee minuten later ging Simon Janssen over de knie van een Echtse verdediger: penalty. Jessy Hendrikx aarzelde niet en benutte het buitenkansje feilloos: 0-2.

Met de overwinning in Echt sluit VVV-Venlo het eerste gedeelte van de voorbereiding af. De selectie heeft nu een break van tien dagen. Op donderdag 6 augustus aanstaande start de selectie van Hans de Koning weer met trainen in voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd. Die wordt op zondag 13 september om 12.15 uur gespeeld in Emmen tegen de plaatselijke FC.

Opstelling VVV-Venlo
Van Crooij ( 46. Verbong), Dekker, Van Dijck, Schäfer ( 46. Swinkels), Roeffen, Janssen, Essanoussi, Nezar, Verheijen ( 46. Neudecker), Bastiaans, Roemer ( 18. Hendrikx)

Scoreverloop
38. 0-1 Jessy Hendrikx
68. 0-2 Jessy Hendrikx (pen.)

mf2