Menu

VVV-Venlo verslaat gedecimeerd PEC

vrijdag 21 december 2018

Een stevig gehandicapt VVV-Venlo trad vrijdagavond in Seacon stadion - De Koel - aan tegen PEC Zwolle. Naast de al langer uitgeschakelde Danny Post en Roel Janssen, moest VVV het ook doen zonder Ralf Seuntjens en doelman Lars Unnerstall. Voor trainer Maurice Steijn ogenschijnlijk geen probleem. De selectie is zoveel breder ten opzichte van vorig jaar, dat een aantal blessures makkelijker op de vangen is.

Delano van Crooij stond in de goal met als doel broer Vito van scoren te houden. Kum begon weer als linksachter, Evert Linthorst als controlerende middenvelder en Opoku zakte naar het middenveld. Daardoor mocht Patrick Joosten in de basis starten als vleugelflitser op de rechterflank. Moreno Rutten werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet omdat hij honderd wedstrijden voor VVV heeft gespeeld.

Na wat aftasten in de openingsfase kreeg VVV in de negende minuut een uitgelezen kans om de score te openen. Joosten werd omver getrokken en arbiter Kooij gaf een strafschop. Tot de VAR ingreep en Kooij zijn beslissing nog eens mocht gaan bekijken. Geen strafschop dus. Sterker nog, PEC mocht een vrije schop nemen wegens buitenspel. Het moment ging voorbij en VVV mocht opnieuw een gaatje zoeken in de Zwolse defensie. Na een dik kwartier ontstond er opnieuw gevaar voor de goal van Diederik Boer, maar de doelman kon ingrijpen voor Mlapa gevaarlijk werd. De beste kans van de wedstrijd was in de 23e minuut voor Grot. Hij kon een indraaiende vrije schop van Susic net niet in het doel werken.

Even later wees Kooij opnieuw naar de stip. Ditmaal werd hij niet gecorrigeerd. Doelman Boer torpedeerde Joosten die vrij voor hem opdook. Penalty voor VVV, rood voor Boer. De strafschop werd verzilverd door Susic die de bal feilloos in de kruising knalde. Even later was er een poging van Joosten om de ingevallen doelman Mickey der Hart te verschalken, maar zijn schot miste kracht.  In blessuretijd was er nog een van richting veranderde vrije schop van Susic die voor gevaar zorgde, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Na de hervatting bleef VVV de bovenliggende partij, maar kansen bleven aanvankelijk uit. De beste was nog voor Grot maar die kreeg een harde voorzet van Joosten niet goed op zijn hoofd. Tien minuten na rust veerde het publiek weer even op toen Mlapa uit de draai op doel schoot. Van der Hart was attent en keerde het schot. Even later probeerde Joosten het van afstand, maar zijn schot zeilde naast.  De 2-0 kwam er toch. Grot werd gevloerd en de vrije schop werd door Patrick Joosten keurig in het hoekje gedraaid. De verdubbeling was terecht, want het gedecimeerde PEC kon aanvallend geen vuist maken.  Op de Venlose zege viel dan ook weinig af te dingen, wat de sterke eerste competitiehelft het perfecte einde gaf.

VVV-Venlo - PEC Zwolle 2-0 ( 1-0 ).
Doelpunten: 28. Susic 1-0, 66. Joosten 2-0.
Scheidsrechter: Joey Kooij.
Gele kaart: Linthorst, Röseler (VVV-Venlo), Flemming, Ehizibue (PEC Zwolle).
Rode kaart: 26. Boer (PEC Zwolle). Toeschouwers: 7.235.

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij, Rutten ( 74. Dekker), Promes, Röseler, Kum, Opoku, Linthorst, Susic, Joosten ( 90. Samuelsen), Mlapa, Grot.

mf2