Menu

VVV-Venlo verslaat SV Venray ( 0-4 )

dinsdag 6 juli 2021

VVV-Venlo heeft tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2021-2022 eersteklasser SV Venray verslagen. Na een matige eerste helft vanuit Venlose zijde, wisten de geelzwarten in de tweede helft orde op zaken te stellen en werd na negentig minuten afgesloten met een 0-4 overwinning.

In de eerste helft mochten diverse nieuwe gezichten aantreden, waaronder spits Sven Braken. Ook proefspeler Yannick Leliendal begon van meet af aan op de linksbackpositie. Venray kreeg in de eerste fase de grootste kansen. Dat lag met name aan slordig uitverdedigen van de Venlonaren. Spits Versteegen wist het netje achter doelman Delano van Crooij echter niet te vinden. Aan de andere kant werd VVV-Venlo, door met name de snelheid op de flanken bij Yahcuroo Roemer en Thijme Verheijen, gevaarlijk voor het doel van de Venraynaren. Leliendal liet in de tweede fase van de eerste helft zien een aantal goede rushes in huis te hebben en bediende zowel Verheijen als Braken. Die laatste twee wisten de passes van Leliendal echter niet om te zetten in doelpunten. De grootste kans voor rust was er na een kopbal van Sven Braken uit een corner, die van de lijn afgehaald werd en tot wederom een corner leidde. Lars Nabbe dacht de volgende bal binnen te koppen, maar de Venrayse keeper ranselde de bal uit de doelmond. En zo was de ruststand 0-0.

In de tweede helft verscheen er een geheel nieuw elftal aan de aftrap. Zo zagen enkele honderden toeschouwers dat ook nieuweling Brian Koglin zijn opwachting maakte. Hij zag collega-verdediger Joel Roeffen al binnen tien minuten uitvallen met een blessure. Hij werd vervangen door jongeling Stan Henderikx. Op dat moment stonden de Venlonaren al met 0-2 voor. Het was Jonas Theuerzeit die de ban brak in de 47e minuut. Hij tikte goed binnen. Even later mocht Stan van Dijck aanleggen vanaf 20 meter voor een vrije trap. De man uit Venray scoorde met een prachtige curve de 0-2. Opvallende namen in de tweede helft waren verder Levi Smans en Aaron Bastiaans. Zij combineerden er lustig op los en kregen allebei enkele goede kansen. Een samenwerking tussen de beide rappe aanvallers leidde in de 79e minuut tot de 0-3. Bastiaans bereidde voor, Smans rondde koel af. Even later werkte Venray uit een corner de bal in eigen doel: 0-4. Het slotakkoord was voor keeper Bram Verbong. Hij zorgde er met een feilloze ingreep voor dat aanvaller Hilani van SV Venray niet voor de eertreffer kon zorgen.

Zo bleef het in Venray, zonder onder andere aanvoerder Danny Post, nieuwe aankoop Kees de Boer, topscorer Georgios Giakoumakis en verlenger Tristan Dekker, 0-4. VVV-Venlo speelt aanstaande vrijdag 9 juli haar tweede oefenwedstrijd. Dan is in Reuver derde divisionist UNA de tegenstander. Het duel start om 19.00 uur.

mf2