Menu

VVV-Venlo wil wedstrijden verplaatsen

zaterdag 13 november 2021

VVV-Venlo heeft met teleurstelling kennis genomen van de beslissing van het demissionair kabinet om voetbalwedstrijden met publiek drie weken lang te verbieden. Wedstrijden spelen in een leeg stadion is het laatste wat we willen en voetballen zonder de aanwezigheid van onze trouwe aanhang en sponsors is voor VVV eigenlijk geen optie. Daarom zullen we ons hard maken voor het verplaatsen van wedstrijden.

Algemeen Directeur Marco Bogers betreurt het besluit van het demissionair kabinet om de stadions weer te sluiten. “Ondanks dat we afgelopen seizoen een uiterst moeilijk jaar beleefd hebben, zijn onze supporters en sponsors ons massaal trouw gebleven. Daarvoor zijn we hen erg dankbaar. De sfeer en beleving in ons stadion is dit seizoen geweldig en daarom is het uitermate teleurstellend dat we het de komende drie weken zouden moeten doen zonder de steun van onze trouwe achterban.

Bogers hoopt dan ook dat de wedstrijden op een later moment gespeeld kunnen worden mét publiek. “Wij zijn voorstander van het verplaatsen van wedstrijden indien dit mogelijk blijkt te zijn. Voetbal speel je voor publiek, voor je supporters en je sponsors. We hebben afgelopen seizoen gezien wat lege stadions met het voetbal doen en dat willen we niet nog een keer meemaken. Het is begrijpelijk dat er maatregelen nodig zijn om het coronavirus onder controle te houden, maar het betaald voetbal heeft aangetoond dat wedstrijden gespeeld kunnen worden in een veilige omgeving. Hiervoor zijn door de clubs forse investeringen gedaan en het is dan ook uiterst teleurstellend dat er nu opnieuw geen publiek welkom is. We zullen de komende dagen moeten afwachten wat mogelijk is en natuurlijk zullen we onze achterban op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Als club zetten we in ieder geval vol in op het verplaatsen van wedstrijden.

mf2