Menu

VVV-Venlo wint van promovendus

zaterdag 3 augustus 2019

De eerste competitiewedstrijd in Covebo Stadion – De Koel – moesten we het stellen zonder Danny Post, Steffen Schäfer en Christian Kum. De eerste twee moesten verstek laten gaan vanwege blessures. De laatste was te ziek om te kunnen spelen tegen RKC Waalwijk.

Het eerste begin was weifelend. Het was aftasten tussen de thuisploeg en de promovendus, die na vijf seizoenen weer terug was op het hoogste niveau. Na enkele plaagstootjes was het RKC Waalwijk echter dat in de 11e minuut een keiharde mokerslag toebracht aan de geel-zwarten. Uit een vrije trap van Spierings bracht Delcroix de bezoekers met het hoofd op een 0-1 voorsprong. Doelman Kirschbaum zag de bal via de onderkant van de lat binnen ploffen. Het was niet het begin waar trainer Robert Maaskant en heel VVV-Venlo op had gehoopt. RKC Waalwijk kreeg vleugels. Een schot van Tahiri vloog hoog over het doel in de 17e minuut. Wederom een waarschuwing. Het was niet zo dat VVV-Venlo géén kansen kreeg. Johnatan Opoku had twee minuten later de uitgelezen kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn inzet eindigde echter nét naast, tot ongeloof van de gehele Koel. Het was helaas géén voorbode voor een stormloop aan Venlose zijde. In tegenstelling: RKC Waalwijk verdedigde als één blok en counterde slim. In de 28e minuut moest een Venloos been een harde inzet van een RKC-aanvaller blokken, anders had Thorsten Kirschbaum wellicht de tweede van de avond om de oren gehad. Tien minuten voor tijd was het wederom RKC dat er in een flits uitkwam. Bilate werd op snelheid weggestuurd over rechts en verscheen alleen voor Kirschbaum. De Duitser kroonde zich ditmaal tot winnaar en stopte de inzet van de Waalwijkse spits. Diezelfde Bilate was één minuut voor tijd heel dicht bij de verdubbeling van de voorsprong van de gasten, toen hij vanuit een bijna onmogelijke hoek op de paal mikte. In Venlo was men dan ook maar wat blij toen scheidsrechter Kooij voor het rustsignaal floot. Even tijd om de koppies weer fris te krijgen.

En dat lukt trainer Robert Maaskant in de rust wonderwel. VVV-Venlo kwam als herboren naar buiten en wist binnen vijf minuten de gelijkmaker te produceren. Elia Soriano werkte goed af en passeerde doelman Vaessen met een leep schot. Nog géén vijf minuten later ging Haji Wright op avontuur in het Waalwijkse strafschopgebied. Hij leek in een uitzichtloze positie te belanden, maar Vaessen promoveerde de solo tot een strafschop door de lange Amerikaan bij z’n benen te grijpen. Johnatan Opoku bleef cool en zette de 2-1 op het scorebord. Daarna leek VVV ietwat terug te zakken. RKC Waalwijk leek echter niet meer bij machte om te brengen wat het in de eerste helft bracht. Met Jerome Sinclair voor Elia Soriano, die moegestreden en licht geblesseerd het veld verliet, kwam er fris bloed in de ploeg van trainer Maaskant. In de 71e minuut moest Roel Janssen reddend optreden bij een vrije trap. De back kopte het leer weg voordat de Waalwijkse luchtmacht iets van het projectiel kon maken. Diezelfde Janssen moest even later een schop incasseren van Seys die geel kreeg voor die onbezonnen actie. VVV-Venlo leek op weg naar de eerste competitiezege van het seizoen, want grote kansen kregen de bezoekers niet meer. Peter van Ooijen op zijn beurt, zorgde voor het slotakkoord van de wedstrijd. Hij haalde in de 88e minuut verwoestend uit en zag zijn kanonskogel in de winkelhaak achter Vaessen verdwijnen: 3-1. De Koel ging massaal uit zijn dak. Een betere start konden we ons dit seizoen niet wensen. Dat smaakt naar meer!

VVV-Venlo -  RKC Waalwijk 3-1 ( 0- 1 )
11. Delcroix 0-1, 51. Elia Soriano 1-1, 61. Johnatan Opoku 2-1 (p), 88. Peter van Ooijen 3-1.
Toeschouwers: 5.560
Scheidsrechter. Dhr. J. Kooij

Opstelling VVV-Venlo
Kirschbaum, Pachonik 80. Dekker), Röseler, Van Bruggen, Janssen, Linthorst, Neudecker, Van Ooijen, Soriano ( 67. Sinclair), Opoku ( 90. Scheimann), Wright

mf2