Menu

VVV-Venlo zegt contracten op...

maandag 30 maart 2020

VVV-Venlo zegt contracten op en blijft in gesprek met spelers

Conform de CAO-richtlijnen voor contractspelers dienen clubs spelerscontracten voor 1 april op te zeggen. VVV-Venlo heeft deze formele handeling de afgelopen dagen verricht en spelers hierover geïnformeerd.

De volgende spelers beschikken over een aflopend contract per 1 juli 2020: Roel Janssen, Christian Kum, Peter van Ooijen, Johnatan Opoku en Nils Röseler (deze arbeidsovereenkomsten betreffen verlengde arbeidsovereenkomsten).

De arbeidsovereenkomst van Lee Cattermole, betreft een eerste 1-jarige overeenkomst, waar vóór 1 juni een besluit over genomen wordt. In de arbeidsovereenkomst van Haji Wright is een optie opgenomen, waarbij VVV-Venlo de speler eind mei duidelijkheid moet geven over zijn toekomst bij de club.

Van de huurlingen Roy Gelmi, Oussama Darfalou, Jerome Sinclair, Thomas Bruns én John Yeboah loopt het huurcontract met VVV-Venlo op 30 juni ten einde.

Stan Valckx, Technisch Manager van VVV-Venlo over deze formele opzeggingen: “Het is in deze moeilijke tijd lastig om hierover met je spelers in gesprek te gaan maar we zijn dit wel verplicht. De afspraken binnen de CAO voor contractspelers dienen wij na te leven. Vandaar ook dat we deze formele handelingen nu hebben verricht. We zijn voortdurend met onze spelers in gesprek over diverse zaken die momenteel spelen, maar zeker ook over hun toekomst. Uiteraard doen we dat in deze periode, vanwege de coronacrisis, op afstand.

Het moge daarnaast duidelijk zijn dat de gevolgen van deze coronacrisis ook impact zullen hebben op onze financiële huishouding. We zullen daar naar moeten handelen zodra er meer duidelijkheid over is. Op dit moment bestaat er op vele fronten nog veel onzekerheid en moeten wij wachten met het aangaan van verplichtingen voor komend seizoen.”

mf2