Menu

VVV zet Promes en Seuntjens in zonnetje

donderdag 5 augustus 2021

Zondag 8 augustus kruist VVV-Venlo om 14.30 uur de degens met NAC Breda tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022. In Covebo Stadion - De Koel - worden er echter, alvorens het wapengekletter van start gaat, eerst nog bloemen overhandigd: VVV-Venlo zet vlak voor de aftrap van de wedstrijd oudgedienden Jerold Promes én Ralf Seuntjens in het zonnetje. Beide spelers verlieten de Venlose club twee seizoenen geleden, maar tot op heden was er vanwege alle coronaperikelen nog géén mogelijkheid om officieel en op een waardige manier afscheid te nemen van de heren.

Jerold Promes stopte recent als betaald voetballer. De 37-jarige centrale verdediger liep op 22 februari 2019 een ernstige blessure op. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo brak hij zijn knieschijf. Wat volgde was een stevig en lang revalidatieproces. Hij trainde tot augustus 2020 mee bij VVV-Venlo, als onderdeel van het revalidatietraject. Nu werkt hij voor Grand Stand, het zaakwaarnemerbureau van Hakim Slimani. "Die afspraak heb ik al jaren geleden gemaakt. Nu komt het ervan. Spelers begeleiden, clubs bellen, mijn netwerk uitbreiden. Binnenkort zal ik ook wedstrijden gaan bezoeken. Een nieuw leven, maar zeker een mooie uitdaging", liet hij eerder optekenen.

Promes speelde zes seizoenen voor de Venlonaren. Hij kwam daarin tot 172 officiële wedstrijden voor VVV-Venlo. De verdediger scoorde daarin 5 keer en gaf vier assists.

Zondag krijgt hij voorafgaand aan de wedstrijd zijn verdiende afscheid en applaus van het weer sinds lange tijd aanwezige Venlose publiek. Op het veld krijgt hij daarbij gezelschap van een oude bekende: Ralf Seuntjens. Saillant detail: Seuntjens is nu in dienst van de tegenstander van zondag, NAC Breda. De 32-jarige spits zal er na zijn officiële afscheid die middag waarschijnlijk alles aan doen om het de verdediging van VVV-Venlo lastig te maken en het netje achter doelman Lukas Zima te laten bollen.

Maar dat doet niets af aan het feit dat de geboren Bredanaar heel wat heeft betekent voor de Venlose club. Hij kan ongelofelijke cijfers overleggen over zijn vier seizoenen in Venlose dienst. Van 2015 tot 2019 speelde Seuntjens 143 officiële wedstrijden voor de geelzwarten. Als gevreesde spits haalde hij in die periode 49 keer succesvol de trekker over en bereidde hij 33 treffers van een medespeler voor. Hij was daarmee zeer belangrijk in de twee seizoenen Jupiler League, waaronder het kampioensseizoen 2016-2017. Ook in de Eredivisie speelde hij in twee seizoenen nagenoeg alle wedstrijden voor de Venlonaren.

Jerold Promes en Ralf Seuntjens zullen zondag vlak voor het startsignaal van de wedstrijd worden toegejuicht. Zorg dat je erbij bent in Covebo Stadion - De Koel -  om deze twee spelers met een geelzwart hart een mooi afscheid te gunnen.

mf2