Menu

VVV - FC Utrecht 2-6

woensdag 3 april 2019

De matige wedstrijd die VVV zondag speelde in Breda, was voor Maurice Steijn geen reden om blindelings de basis om te gooien. Hetzelfde team had immers een week eerder tegen PSV een uitstekende wedstrijd gespeeld. Daarom ging dezelfde groep op herhaling in het eigen Covebo Stadion De Koel voor de ontmoeting met FC Utrecht. Eén uitzondering: de geschorste rechtsachter Moreno Rutten werd vervangen door Tristan Dekker.

Het treffen met de Domstedelingen betekende het weerzien met twee oud-VVV’ers. Aanvoerder Willem Janssen en trainer Dick Advocaat verdedigden in het verleden de kleuren van de Venlose equipe. Waar VVV afgelopen weekend niet sterk acteerde, wisten de bezoekers Feyenoord in een spectaculair duel te kloppen. Maar resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. Dus het publiek ging er eens goed voor zitten of staan.

De eerste kans was voor Utrecht, maar Tristan Dekker blokkeerde het schot van Kerk, die wel erg veel ruimte kreeg. Even later was er een kopkans voor Willem Janssen uit een hoekschop. Unnerstall hoefde niet in actie te komen. Aan de andere kant kreeg Johnatan Opoku een enorme kans, maar zijn schot caramboleerde over het Utrechtse doel. Dezelfde aanvaller kopte even later net over, waarmee de kansenverhouding weer in evenwicht kwam en de score in evenwicht bleef.

Niet lang. De Venlose druk hield aan en Opoku kreeg zijn derde mogelijkheid na uitstekend voorbereidend werk van Seuntjens. Dit keer was het dankzij een loepzuiver schot wel raak en VVV leidde: 1-0. Maar vier minuten later was het alweer gelijk. Riechedly Bazoer kreeg teveel ruimte en liet Unnerstall kansloos: 1-1.  In de periode daarna kwamen beide teams niet verder dan wat plaagstootjes, beducht als men was voor een tegentreffer. VVV doorbrak de impasse. Patrick Joosten, nota bene gehuurd van Utrecht, haalde verwoestend uit en zette VVV opnieuw op voorsprong. Een beauty: 2-1. VVV kon met een voorsprong gaan rusten.

Utrecht kwam iets scherper uit de kleedkamers. In eerste instantie zonder echt gevaarlijk te worden. Maar Bazoer vond het tijd voor een hoogstandje en schoot al snel de gelijkmaker achter Unnerstall, die andermaal kansloos was op het schot van de voormalig international. Die even later dicht bij een derde treffer was. Een vrije schop vanaf een meter of twintig krulde hij tegen de paal. VVV kwam met de schrik vrij. Een minuut later niet.
Een voorzet werd door een VVV’er ongelukkig in eigen doel gewerkt en nog geen twee minuten later scoorde Sean Klaiber zelfs 2-4. Dat had veel weg van een ‘Vorentscheidung’. VVV was helemaal de weg kwijt en de ene na de andere aanval golfde op Unnerstall af. Kort nadat Linthorst in het veld werd gebracht om voor nieuwe aanvallende impulsen te zorgen, viel de beslissende 2-5. Alexander van de Streek haalde verwoestend uit na een aanval over veel schijven.

VVV probeerde het wel, maar zelfs een grote kopkans van Mlapa leverde niet meer op dan een slap balletje. De thuisclub was de kluts kwijt en Utrecht freewheelde naar een eenvoudige zege. In de slotfase scoorde invaller Kramer zelfs de zesde tegengoal. Uithuilen en opnieuw beginnen!

VVV-Venlo - FC Utrecht 2-6.
Doelpunten: 18. Johnatan Opoku 1-0, 22. Riechedly Bazoer 1-1, 42. Patrick Joosten 2-1, 53. Riechedly Bazoer 2-2, 61. Danny Post 2-3 (eigen doelpunt), 63. Sean Klaiber 2-4, 69. Alexander van de Streek 2-5, 88. Michiel Kramer 2-6.
Scheidsrechter: Rob Dieperink.
Toeschouwers: 6.723.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Dekker, Röseler, Kum, Janssen ( 67. Linthorst), Seuntjens, Post, Van Ooijen, Opoku ( 79 Susic), Mlapa, Joosten.

 

mf2