Menu

VVV bekert verder

woensdag 16 december 2020

Een doordeweekse wedstrijd in de strijd om de TOTO KNVB Beker stond op het programma voor de ploeg uit Venlo. Waar andere clubs een ‘bye’ kregen tijdens de loting enkele weken geleden, kreeg VVV een uitwedstrijd in én tegen eerstedivisionist Almere toegekend. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie moest worden verslagen om een plek in de volgende ronde veilig te stellen. Dat de thuisploeg in een goede vorm verkeerde, was ook bekend bij de ploeg van trainer Hans de Koning. Ook zij wisten dat er niet zomaar gewonnen zou worden van de hoogvlieger op het tweede niveau van Nederland. De laatste overwinning van onze mannen was inmiddels alweer meer dan een maand geleden, toen thuisspelend tegen Heracles. Om door te stromen naar de volgende ronde was hetzelfde resultaat nodig.

Zoals vooraf al aangekondigd, konden zowel Arjan Swinkels als Georgios Giakoumakis niet deelnemen aan de wedstrijd. Beide bleken nog altijd last te hebben van de opgelopen kwetsuren van afgelopen zondag. Het gemis van de topscorer van de Eredivisie is natuurlijk een hard gelag voor VVV. Daarentegen schoven Roy Gelmi, Danny Post, Stan van Dijck en Ante Coric wel weer aan bij de wedstrijdselectie. Onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis begon de bekerwedstrijd om stipt 16:30 uur in het Yanmar Stadion. 

De scherpte die zo nodig was voor deze wedstrijd ontbrak op het begin. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren dan ook voor de thuisploeg. De voor de verwarring, in het geel-zwart spelende ploeg, kreeg de meeste kansen. Waar een corner voor VVV geen gevaar opleverde, was het aan de andere kant Almere dat via een corner op voorsprong kwam. Waar het in eerste instantie leek op een kopbal van Verheydt, bleek het na langdurig terugkijken toch de rug van Roy Gelmi te zijn. Door een eigen doelpunt keken de Venlonaren tegen een achterstand aan. Het werd snel duidelijk dat de ploeg uit Venlo deze stand niet lang op het scorebord wilde laten staan. Naarmate dat de wedstrijd vorderde kreeg VVV steeds meer grip op de wedstrijd. Zo leek Danny Post de 1-1 op zijn schoen te hebben, maar keeper Woud stond op de juiste plek. Later bleek echter dat het buitenspel was van onze captain. Via een goed spelende Zinedine Machach wist VVV vaak de bal via de flanken voor te zetten, echter zonder resultaat. Zo bleek een voorzet van Tristan Dekker vanaf links iets te scherp voor Jafar Arias. Via de andere kant bestormde Josua John de helft van Almere die wat meer succes had. Hij wist Vito van Crooij te bereiken, die de bal achter de goalie van Almere af wist te drukken. Na een half uur spelen stond het dus weer gelijk en leek het erop dat VVV meer wilde. Voor rust kwam de beloning dan ook voor de uitploeg. Opnieuw was Vito van Crooij erbij betrokken, nu vanuit een vrije trap. Hij gaf de bal perfect voor, op het hoofd van Jafar Arias die de bal zo hard richting het doel kopte, waardoor Woud kansloos was. Met een 1-2 voorsprong ging de Venlose ploeg dus rusten.

Waar in het begin van de eerste helft Almere nog weerstand kon bieden tegen VVV, was dat in de tweede helft toch een duidelijk ander verhaal. Al was het wel de thuisploeg met het eerste schot op doel. Verheydt kwam niet verder dan een schot in de handen van Thorsten Kirschbaum. Niet veel later wist Evert Linthorst het verschil naar 2 te schieten. Opnieuw vanuit een vrije trap van Vito van Crooij schoot Josua John op de keeper af. Hij wist de bal niet al te best weg te werken, waardoor Linthorst binnen kon tikken. De wedstrijd leek dan ook gespeeld. Na de 1-3 probeerde VVV de score nog uit te bouwen naar een grotere overwinning. Daar leek Zinedine Machach na een prima individuele actie ook voor te zorgen, maar zijn pegel belandde op de lat. Met nog 20 minuten op de klok was daar dan toch de vierde Venlose treffer. Waar Almere de aansluitingstreffer vergeet te scoren, wist Josua John uit te breken en de bal bij Jafar Arias te bezorgen. Zijn schot op doel kon er niet uitgehouden worden door doelman Woud. Zo was de eindstand een feit. In de resterende 20 minuten liet VVV Almere het spel maken, maar zonder enig gevaar. Buiten wissels aan beide kanten gebeurde er weinig meer. Deze overwinning betekent een plek in de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. De loting hiervan zal a.s. zaterdag 19 december plaatsvinden in ‘De Eretribune’. 

Almere City - VVV-Venlo 1-4 ( 1-2 ) 
’10 - Gelmi ( 1-0, E.D. )
’33 - Van Crooij ( 1-1 )
’45 - Arias ( 1-2 )
’53 - Linthorst ( 1-3 )
’70 - Arias ( 1-4 )

Scheidsrechter: Nijhuis

Opstelling Almere City:
Woud, Van Vlerken, Helstrup, Receveur ( ’60, Bouyaghlafen ), Koolwijk ( ’76. Tunga ), Verheydt ( ’76. Gauna ), Lesquoy, Mirani, Emmers ( ’60, Bensabouh ), Hammouti, Kaandorp ( ’60, Sørensen )

Opstelling VVV-Venlo:
Kirschbaum, Dekker, Gelmi, Schäfer ( ’79, Hupperts ), Schmitz, Linthorst ( ’75, Janssen ), Post, Machach ( ’83, Essanoussi ), Van Crooij ( ’75, Hunte ), Arias, John ( ’79, Kum )

mf2