Menu

VVV betreurt kabinetsbesluit, maar blijft hopen

donderdag 29 april 2021

Het kabinet heeft donderdagmiddag besloten dat de landelijke pilot met sneltesten niet wordt verlengd totdat het ‘wettelijk kader sneltesten COVID-19’ actief is in Nederland. Dat betekent dat, omdat de wetswijziging langer duurt vanwege politieke redenen, er nu geen vervolg of continuïteit is in het gebruik van sneltesten als toegang bij stadions. Het wettelijk kader zal op zijn vroegst pas woensdag 26 mei aanstaande in werking kunnen treden, wat betekent dat er dit seizoen geen publiek meer in de stadions aanwezig kan zijn.

VVV-Venlo vindt dit besluit uiteraard zwaar teleurstellend. Algemeen Directeur Marco Bogers: “Dit is natuurlijk niet waar we op gehoopt hadden, juist ook omdat afgelopen weekend wederom alle wedstrijden zo goed zijn verlopen.

Wij hebben ons de afgelopen periode goed voorbereid op de resterende twee thuiswedstrijden die we nog spelen en zijn er klaar voor om tegen RKC Waalwijk én FC Emmen op een veilige manier toeschouwers te ontvangen. Dat hebben we aan het begin van dit seizoen als club, maar ook als betaald voetbal al laten zien bij de organisatie van meer dan honderd wedstrijden met publiek in de eerste en tweede speelronde van de competitie.

De terugkeer van publiek zou voor ons een enorme steun in de rug zijn. Juist deze wedstrijden, waar het er écht om gaat voor ons in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie, zouden we de support van ons eigen publiek graag willen voelen.

We steken er met z’n allen veel tijd en energie in om alles goed en veilig te organiseren en in goede banen te leiden. Onze supporters en sponsors staan te trappelen om de ploeg weer eens live aan het werk te kunnen zien in ons stadion. En onze spelers en staf snakken naar die morele support. Wij vinden het besluit dan ook een enorme domper.”

De KNVB, ECV en CED laten in een gezamenlijke verklaring weten: “Hopelijk komt het kabinet snel terug op dit besluit of wordt de wetswijziging alsnog met spoed doorgevoerd. Tot die tijd moeten we in de Eredivisie helaas weer voor lege stoelen spelen.”

Bogers hierover: “Hopelijk wordt het besluit enkel beperkt tot de eerstvolgende speelronde en kunnen we de laatste drie speelrondes alsnog mét (beperkt) publiek afwerken.”

mf2