Menu

VVV doortastend op transfermarkt

dinsdag 2 februari 2021

Onze Griekse topschutter ‘Jako’ is goud waard. Alleen al in de maand januari wist hij 11(!) keer het netje te vinden en nam hij een gigantische voorsprong op zijn naaste belagers op de topscorerlijst van de Eredivisie met 21 doelpunten in totaal. En nu de transfermarkt gesloten is, kunnen we vol vreugde uitroepen: hij blijft! Georgios Giakoumakis draagt minimaal tot aan de zomerstop het geelzwart van VVV-Venlo. En daar zijn we blij mee. Goed nieuws derhalve over ‘Het Kanon van Heraklion’ dat VVV-Venlo trouw blijft. Een doortastend VVV-Venlo op de transfermarkt en dus was er nog veel meer nieuws deze winterse transferperiode. Een kort overzicht…

Inkomende transfers
Kristopher Da Graca
Van de Zweedse topclub werd aan het begin van de transferperiode de 23-jarige Zweed Kristopher Da Graca overgenomen. Hij tekende een overeenkomst voor 2,5 seizoen in Venlo. ‘Koffe’ zoals zijn teamgenoten hem noemen, stond meteen zijn mannetje tijdens de vele januariwedstrijden. Met hem centraal in de verdediging heeft VVV-Venlo een nieuw slot op de deur.

Leon Guwara
De 24-jarige Duitse linksback Leon Guwara kwam ook voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II. Hij wordt door VVV-Venlo gehuurd van FC Utrecht. Guwara liet zich meteen gelden als een felle, aanvallend ingestelde back. Hij speelde sinds zijn komst alle zes de Eredivisieduels in de maand januari voor de volle 90 minuten.

Christos Donis
Naast het fenomeen ‘Giakoumagisch’ heeft VVV-Venlo in de transferperiode nóg twee Grieken aan de selectie kunnen toevoegen: de gebroeders Donis. Christos ( 26 ) wordt gehuurd van het Italiaanse Ascoli. De middenvelder, die zijn opleiding genoot bij de Griekse topclub Panathinaikos, liet in de thuiswedstrijd tegen Vitesse al zien dat hij zich thuis voelt in Venlo. Helemaal nu hij zijn broer mag verwelkomen in De Koel…

Anastasios Donis
Op ‘Deadline Day’ kwam namelijk het nieuws uit Frankrijk dat ook Anastasios Donis, de 24-jarige broer van Christos, de overstap maakt naar geelzwart. De vleugelaanvaller wordt gehuurd van het Frans Stade Reims tot het einde van het seizoen. Eerder kwam de Griek uit voor Juventus, Lugano en VfB Stuttgart.

Meritan Shabani
Ook Meritan Shabani draagt sinds Deadline Day het geelwart van VVV-Venlo. De dynamische en balvaardige middenvelder verruilde het orange-black van Wolverhampton Wanderers voor het ‘gaelzwart’ van de Venlose Koelclub. Shabani genoot zijn opleiding in het ‘Beierse’ bij Bayern München.

Uitgaande transfers
Stan van Dijck
Verdediger Stan van Dijck ging op huurbasis aan de slag bij Roda JC. In het Zuiden van de provincie hoop de verdediger meer speelminuten te krijgen en een stap te zetten in zijn ontwikkeling.

Evert Linthorst
Échte ‘Venlonaer’ Evert Linthorst zocht zijn heil in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn nieuwe club: Al Ittihad Kalba. Daar komt hij een bekende tegen: ‘Penny’ Mlapa. Kalba komt uit op het hoogste niveau van de Emiraten.

Aaron Bastiaans
Vleugelspeler Aaron Bastiaans wordt tot einde seizoen verhuurd aan Helmond Sport. Daar komt hij enkele bekenden tegen in de selectie van trainer Wil Boessen. VVV-talenten Roeffen, Hendrikx en De Wilde maken ook deel uit van de Helmondse selectie.

mf2