Menu

VVV-Venlo eindigt als 17e

zondag 16 mei 2021

De laatste in de Eredivisie voor VVV-Venlo, voorlopig… Dat predicaat droeg de wedstrijd VVV-Venlo - FC Emmen zondagmiddag 16 mei. Voor VVV stond er deze middag niets meer op het spel dan de ‘eer’. Voor de Drentenaren ging het echter om het ontlopen van de Play-Offs.

Het was te zien: FC Emmen startte gretig aan het duel en richtte het vizier op het doel van keeper Delano van Crooij, die voor de gelegenheid onder de lat stond in verband met een blessure van Thorsten Kirschbaum. Bij VVV ontbraken verder ook topscorer Georgios Giakoumakis, de gebroeders Donis en Christian Kum. Dat betekende dat Wassim Essanoussi zijn basisdebuut mocht maken. In de 15e minuut was er de eerste grote kans voor FC Emmen in de omschakeling, na een corner van VVV. De bal werd afgeslagen, waardoor Adzic op avontuur kon aan de linkerkant van het veld. Hij trachtte een aantal tientallen meters later Delano van Crooij te verschalken met een lob. Maar de Venlose doelman was op z’n hoede. Tien minuten later zette Peña ploeggenoot Frei vrij voor het doel. De achtervolgende Arjan Swinkels gleed weg en dus kon Frei ongehinderd uithalen op het Venlose doel. Delano van Crooij voorkwam echter andermaal de 0-1. Dat kon hij echter niet nog een derde keer voorkomen, toen Adzic in de 36e minuut het eindstation was van een snelle Emmen-aanval: 0-1. Een voorsprong, dat was waar de bezoekers naar hunkerden, omdat ze Willem II op de ranglijst moesten passeren deze middag. En die voorsprong hadden ze nu te pakken. VVV-Venlo leek na het doelpunt pas écht te willen voetballen. Via Yahcuroo Roemer zochten de Venlonaren nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Die viel echter voor rust niet meer.

Na de rust bleef Wassim Essanoussi achter in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Simon Janssen. Emmen, dat direct fel de kleedkamer kwam, wist wat het te doen stond: de voorsprong te behouden. In Tilburg stond het met rust namelijk 1-0 voor Willem ll. Dit zou dus betekenen dat Emmen zich mocht klaarmaken voor de nacompetitie met dit scenario. Het was Emmen die VVV op de eigen helft drukte. In de 52e minuut pingelde Frei de zestien in van VVV. Hij stuitte in eerste instantie op Delano van Crooij maar werd vervolgens neergehaald; penalty voor FC Emmen. Deze werd door Peña feilloos in de linkerhoek ingeschoten. 0-2 voor de Drentenaren. Een domper voor de geelzwarten. Vlak daarna was het VVV die via de rechterkant ruimte kreeg om uit te halen. Yahcuroo Roemer schoot de bal over doelman Verrips. Het was Venlonaar Vito van Crooij die via de linkerkant meermaals probeerde, maar tevergeefs. Een overtreding op Tristan Dekker leverde Glenn Bijl een gele kaart op. Het spel lag stil en de technische staf van VVV maakte gebruik van de situatie om een wissel door te voeren. Arjan Swinkels verliet het speelveld en in zijn plaats kwam Zinédine Machach. Echter pakte deze wissel niet goed uit. De Drentenaren kwamen vlak daarna op voorsprong via een kopgoal van De Leeuw; 0-3. VVV, wat zichtbaar aangeslagen was na het derde doelpunt, liet Emmen vrijuit spelen. Via de counter probeerden de Venlonaren nog de aansluitingstreffer te maken, maar zonder resultaat. Vito van Crooij en Yahcuroo Roemer mochten de laatste 20 minuten bekijken vanuit de dug-out. Zij werden beide gewisseld in de 72e minuut. In hun plaats kwamen Josua John en Guus Hupperts. Zij mochten het laatste gedeelte van de wedstrijd nog laten zien wat ze in hun mars hadden. Alsof de gifbeker nog niet leeg genoeg was, incasseerde VVV in de 81e minuut ook nog de vierde tegentreffer van deze middag. Paul Gladon wist de bal achter Delano van Crooij te krijgen en nam daardoor de 0-4 voor zijn rekening.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd kreeg Emmen nog een aantal kansen. Echter leidde dit niet tot een vijfde tegentreffer. Na twee minuten verlenging floot scheidsrechter Danny Makkelie af. Het Eredivisie-avontuur van ons geliefde VVV is geëindigd op zondag 16 mei 2021.

VVV-Venlo - FC Emmen 0-4 ( 0-1 )
36. Adzic 0-1, 53. Pena 0-2 (pen), 64. De Leeuw 0-3, 81. Gladon 0-4
Scheidsrechter: Dhr. Makkelie
Geel: Pachonik, Post ( VVV-Venlo), Bijl, Bernadou ( FC Emmen )

VVV-Venlo: D.v.Crooy, Pachonik, Swinkels, (Machach/61 ), Da Graca, Guwara, Dekker, Essanoussi (Janssen/46 ), Post, V.v.Crooy (John/72 ), Arias, Roemer (Hupperts/72 )

FC Emmen: Verrips, Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan, K.Frei (Laursen/76 ), Ben Moussa (De Vos/84 ), Pena, Bernadou (Veendorp/76 ), Adzic (Gladon/70 ), De Leeuw

mf2