Menu

VVV Foundation : ‘Football Memories’

vrijdag 21 februari 2020

Donderdagochtend 20 februari organiseerde de VVV Foundation een bijeenkomst waarvoor verschillende stakeholders uitgenodigd waren. De insteek van de bijeenkomst was om het project ‘Football Memories’ te verduidelijken en enkele succesvolle voorbeelden aan te tonen. Arjen Pijfers was deze morgen te gast in Covebo Stadion - De Koel -. Pijfers heeft het project Football Memories bij Willem II geïntroduceerd. Hij was dus ook de ideale man om te vertellen over dit mooie project en één en ander te verduidelijken. Twaalf van de achttien clubs uit de Eredivisie hebben reeds interesse getoond in dit project.

De VVV Foundation wil met dit project ouderen, die steeds vaker te maken krijgen met gezondheidsproblemen als dementie, een kans geven om zich te verenigen. Deelnemers kunnen zich zowel alleen inschrijven als familieleden bij deze belevenis betrekken. Door samen met anderen te praten over leuke herinneringen uit bijvoorbeeld de geschiedenis van VVV-Venlo kan het proces van dementie worden vertraagd, zo wijzen diverse onderzoeken uit. De mensen die hier aan deelnemen zie je vaak opbloeien wanneer ze herinneringen met elkaar kunnen ophalen. Het sociale contact met elkaar wordt hierdoor ook bevorderd, wat voor sommigen ook niet meer van zelfsprekend is.

De bedoeling is dat dit project in Venlo tweewekelijks plaats vindt. Tijdens de bijeenkomsten zal telkens gebruik worden gemaakt van nostalgisch materiaal, zoals spelersfoto’s uit de archiefboeken, shirtjes van vroeger en andere attributen. Deelnemers mogen ook zelf attributen meenemen naar de bijeenkomsten.

Geïnteresseerden (deelnemers, maar ook vrijwilligers) kunnen een mail sturen naar foundation@vvv-venlo.nl óf contact opnemen met de VVV Foundation via 077-351 58 06.

 

mf2