Menu

Foundation ondertekent intentieverklaring

woensdag 5 februari 2020

VVV Foundation ondertekent intentieverklaring ‘Een tegen Eenzaamheid Venlo’

Uit onderzoek van de GGD uit 2016 blijkt dat 46 procent van de Venlonaren zich wel eens eenzaam voelt. 12 procent voelt zichzelf zelfs ernstig tot zeer ernstig eenzaam.

Diverse Venlose organisaties van vrijwilligers en beroepskrachten hebben inmiddels de handen in elkaar geslagen om eenzaamheid aan te pakken. Zij vormen samen het samenwerkingsverband ‘Een tegen Eenzaamheid Venlo’. Een samenwerkingsverband dat op allerlei manieren aandacht wil vragen voor eenzaamheid en mensen bewust wil maken van de signalen van eenzaamheid.

De VVV Foundation sluit aan bij dit initiatief en gaat zich inzetten om eenzaamheid in Venlo te verminderen. Dat doen we vanuit de overtuiging dat iedereen een bijdrage kan en moet leveren. Iedere inwoner, vrijwilliger, ondernemer, beroepskracht of organisatie. Want: eenzaamheid is van iedereen. Onlangs werd dan ook de intentieverklaring ‘Eén tegen eenzaamheid’ ondertekend door het bestuur van de VVV Foundation.

Met deze intentie hebben de samenwerkingspartners twee hoofdoelen:
1. De eenzaamheid in Venlo is in 2024 afgenomen.
2. Mensen die zich eenzaam voelen, kunnen daarover praten en weten waar ze terecht kunnen voor hulp of advies.

De VVV Foundation trapt in dat kader binnenkort af met een nieuw Maatschappelijk Project: Footballmemories: samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Als geen andere sport heeft voetbal namelijk het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen.

Ouderen ontmoeten elkaar tijdens de projectactiviteiten in Covebo Stadion – De Koel -, waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van de Venlose club. Voor veel deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend. En juist daar wil de VVV Foundation met dit project aan bijdragen.

Want samen staan we sterk tegen eenzaamheid in Venlo!

Voor meer informatie: https://www.eentegeneenzaamheidvenlo.nl/ 

mf2