Menu

VVV Foundation: SportMpower

maandag 6 juli 2020

Jongeren van het derde en het vierde leerjaar in het voortgezet onderwijs werken binnen SportMpower aan hun toekomst. Twaalf weken lang gaan zij aan de slag met workshops en sport. Op een interactieve manier komen thema’s als sociale media, verslaving, communicatie en groepsdruk aan de orde. Tijdens het sporten werken de deelnemers niet alleen aan hun fitheid, maar ook aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. Deelnemers zetten dankzij SportMpower zichtbaar stappen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Een variant hiervan is SportMpower Futsal, een project is gericht op het verbeteren van schoolresultaten en het verminderen van jeugdoverlast. Bij SportMpower Futsal gaan jongeren tussen de 10 en de 15 jaar wekelijks zaalvoetballen en krijgen zij huiswerkbegeleiding. Zij worden getraind door VVV-Venlo trainers en begeleid door vrijwilligers uit de wijk. SportMpower Futsal wordt afgesloten met een groot zaalvoetbaltoernooi tussen de teams uit de verschillende wijken.

Voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders heeft de VVV Foundation het project SportMpower Junior ontwikkeld. In de wijk en in de inspirerende topsportomgeving van Covebo  Stadion - De Koel - werken deelnemers tien weken lang aan allerlei opdrachten en beweegactiviteiten. SportMpower Junior versterkt de leerlingen in hun sociale redzaamheid en helpt hen om stappen te zetten richting een gezonde leefstijl. De ouders worden intensief bij het project betrokken, bijvoorbeeld tijdens ouder-kind-bijeenkomsten in het stadion of een gezamenlijke sportactiviteit. Zo raken de deelnemers en hun ouders dankzij SportMpower Junior in topvorm!

mf2