Menu

VVV Foundation: VVV-Venlo Old Stars

vrijdag 10 juli 2020

Beweging en gezelligheid. Daar draait het om bij de VVV-Venlo OldStars. Elke woensdag komt het team bij elkaar om te trainen voor het wandelvoetbal. Een laagdrempelige, maar stiekem intensieve vorm van voetbal. De VVV-Venlo Oldstars vertegenwoordigen onze club bij verschillende toernooien.
Naast beweging staat het sociale aspect centraal. Iedere woensdagochtend wordt er getraind op het jeugdcomplex van VVV-Venlo. Vooraf en na afloop is er tijd voor een kopje koffie en een praatje met elkaar.
Een afgeleide van het project Old Stars, waarin beweging en het sociale aspect óók samen gebracht worden, is ‘Wandelvoetbal in de Wijk’
Wandelvoetbal is voor iedereen die mensen wil ontmoeten en in beweging wil blijven. We spelen op locaties in diverse wijken in Venlo. Na het voetballen gaan de wandelvoetballers een gesprekje aan met wijkbewoners en eten ze samen een kop soep of drinken een bakje koffie.

Nóg een mooi project dat aan de Old Stars gelieerd kan worden is het project Football Memories. Met dit project wil de VVV Foundation ouderen, die steeds vaker te maken krijgen met gezondheidsproblemen als dementie, een kans geven om zich te verenigen. Door wekelijks samen met anderen te praten over leuke herinneringen uit bijvoorbeeld de geschiedenis van VVV-Venlo kan het proces van dementie worden vertraagd, zo wijzen diverse onderzoeken uit. De mensen die hier aan deelnemen zie je vaak opbloeien wanneer ze herinneringen met elkaar kunnen ophalen. Het sociale contact met elkaar wordt hierdoor ook bevorderd, wat voor sommigen ook niet meer van zelfsprekend is.

Als jaarafsluiter organiseert de VVV Foundation het ‘Soep met ballen kerstdiner’: ontmoeting en gezelligheid rond een kopje soep. Daar gaat het om bij het Soep met Ballen Kerstdiner in Covebo Stadion – De Koel – . Ouderen ontmoeten elkaar en beleven een unieke ervaring. De selectie van VVV-Venlo zorgt voor de soep en de bediening!

 

mf2