Menu

VVV Foundation: Projecten met impact

dinsdag 23 november 2021

Begin 2021 traden Seacon Logistics-directeur Frank Hermans en SLV Nederland-directeur Martijn Hendrikx toe tot het bestuur van de VVV Foundation. Inmiddels zijn deze twee commerciële bestuursleden een aantal maanden bezig in hun nieuwe functie en dus is het de hoogste tijd om met Hermans en Hendrikx in gesprek te gaan over de VVV Foundation.

Binnen de pijlers ‘gezonde leefstijl, talentontwikkeling en meedoen’ organiseert de VVV Foundation een groot aantal projecten voor diverse maatschappelijke doelgroepen in Venlo en de omliggende regio. Daarmee bereikt de VVV Foundation heel Noord-Limburg en dat zien de twee nieuwste bestuursleden sinds februari ook van dichtbij. “De VVV Foundation is een ontzettend enthousiaste club en ik zie nu ook vanaf de binnenkant welke mooie projecten we allemaal hebben”, vertelt Hendrikx, die ook vanuit de markt goede signalen krijgt. “Door veel met het netwerk aan de slag te gaan, hebben we gemerkt dat er toch veel bedrijven zijn die zich willen committeren aan de maatschappelijke tak van VVV. Die bereidheid is echt aanwezig, dus dat geeft hoop voor de toekomst om de foundation verder te laten groeien.”

Meer bekendheid
Tegelijkertijd is er nog genoeg werk te verzetten, ziet ook Hermans. “Ik merk dat er vooral op het gebied van naamsbekendheid nog wat te winnen valt. Veel bedrijven weten nog niet precies wat we doen, maar ik denk wel dat we een goed verhaal hebben, dus dat is positief. Zeker nu we zien dat toch steeds meer bedrijven die maatschappelijke betrokkenheid voelen.” De VVV Foundation onder de aandacht brengen is dus een belangrijk punt. “De Foundationmaand heeft daar ook zeker aan bijgedragen”, stelt Hendrikx. “We hopen op die manier in contact te komen met organisaties die wellicht iets voor ons kunnen betekenen. Daar gaan we natuurlijk graag het gesprek mee aan.”

Voetbal als verbindende factor
Hendrikx geniet van de projecten van de VVV Foundation, maar vindt het lastig om er één favoriet uit te kiezen. “Alle projecten die we hebben zijn in hun eigen categorie ontzettend leuk. Of dat nu is voor jongeren, voor mensen die weer terug de arbeidsmarkt op willen of voor ons G-team, voor iedereen kan de foundation echt iets betekenen. Het is gewoon heel erg tof om te zien hoeveel plezier deelnemers hebben”, aldus de directeur van SLV Nederland, die daarin bijval krijgt van Hermans. “Dat plezier bij de deelnemers, dat is uiteindelijk toch waar we het voor doen. Ik vind persoonlijk dat dit er ook bij hoort als je als bedrijf in de maatschappij staat. Het is niet alleen maar een wedstrijdje van VVV bezoeken. Ook die maatschappelijke gedachte moet er ergens zijn als je het mij vraagt. Sport is in dat opzicht een hele mooie manier om mensen te verbinden en dat is precies wat de VVV Foundation doet.”

Naast de huidige projecten zit er in de toekomst nog meer aan te komen, zo verklapt Hendrikx. “We willen bijvoorbeeld graag een galadiner organiseren op een mooie locatie, waar we ook een fundraisingproject kunnen opstarten. En zo zitten er nog genoeg mooie projecten in de pijplijn.”

Wilt u de VVV Foundation steunen met uw bedrijf of bent u benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden? Klik dan hier.

mf2