Menu

VVV houdt de punten in Venlo

zaterdag 9 februari 2019

Op twee plaatsen wijzigde Maurice Steijn zijn basisopstelling ten opzichte van een week eerder in Amsterdam. Chris Kum verving de niet helemaal fitte Roel Janssen. Verder speelde Peter van Ooijen voorin in plaats van Jay-Roy Grot. Verder bleef de Venlose equipe ongewijzigd in het treffen met Willem II, dat zijn laatste vijf uitwedstrijden had gewonnen.

Tien seconden stonden er op de klok toen het stadion bijna ontplofte. Bijna. De fraaie volley van Mlapa ging rakelings naast de Tilburgse goal. Dat beloofde wat! In de fase daarna had Willem II veel balbezit en kwam Unnerstall enkele keren vakkundig in actie. Na een kwartier was het opnieuw Mlapa die een kans kreeg, maar hij liet zich te ver naar de buitenkant dringen.  Toch was het voornamelijk Willem II dat voor gevaar zorgde. VVV had het moeilijk en mocht blij zijn dat Unnerstall op zijn post was.  Maar in het laatste kwartier voor de pauze kreeg VVV steeds meer balbezit. Vaak ging het fout, maar er was ook dreiging. Uit één van de aanvallen viel de openingstreffer. Van Ooijen werd weggestuurd en met een prachtige, afgemeten voorzet vond hij het hoofd van Mlapa, die kinderlijk eenvoudig raak kon koppen: 1-0 en dat was tevens de ruststand.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De eerste kans was voor de bezoekers, maar een kopbal van Meissner uit een hoekschop ging naast. En opeens gaf arbiter Mulder de bezoekers een strafschop. Hij werd niet gecorrigeerd door de VAR, dus de beslissing was correct: het ging om een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Unnerstall zat in de goede hoek, maar de bal van Crowley was te zuiver: 1-1.
Ook daarna waren de bezoekers gevaarlijk, maar VVV bleef overeind en zocht waar mogelijk de aanval. Zo werd onder meer een schot van Seuntjens nog net geblokt. Met nog zo’n 25 minuten te gaan bracht VVV Linthorst voor Promes. Het tekende de offensieve bedoelingen van trainer Maurice Steijn. Toch bleef Willem II de betere ploeg. Dus werd VVV nog wat offensiever door de fysiek sterke Grot in de strijd te gooien.

Dat had meteen rendement. Linthorst stuurde Van Ooijen weg die Mlapa vrij voor de goal zette. De Duitse Togolees toonde zich trefzeker: 2-1. Twee minuten later ging een uithaal van Joosten maar net naast. Willem II zette nog eens aan en Unnerstall kreeg het nog druk. Maar de score bleef zoals die was.
En zo eindigde een wedstrijd die niet groots was, maar wel bijzonder spannend, met een happy end voor geelzwart!

VVV-Venlo - Willem II 2-1 ( 1-0 )
Doelpunten: 43. Mlapa 1-0, 60. Crowley 1-1, 77. Mlapa 2-1.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Kum, Promes, Linthorst (VVV-Venlo), Tapia (Willem II).
Toeschouwers: 6.134.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 67. Linthorst), Röseler, Kum, Seuntjens, Post, Sušić ( 76. Grot), Van Ooijen, Mlapa, Joosten ( 90. Janssen).

mf2