Menu

VVV-Venlo is FC Eindhoven de baas

zaterdag 20 juli 2019

Op zaterdagmiddag 20 juli stond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in Covebo Stadion -De Koel- op het programma. Eerstedivisionist FC Eindhoven reisde af naar Venlo. Maaskant beschikte over een vrijwel fitte selectie, alleen Verbong en Sinclair ontbraken vanwege een blessure.

Een meer dan goed gevulde hoofdtribune met 885 supporters, zagen een spectaculair begin van de wedstrijd. Een prachtige omhaal van Soriano verdween helaas via de binnenkant van de paal uit het doelgebied van de Noord-Brabanders. VVV had het betere van het spel, maar aan de andere kant moest de ploeg ook waakzaam blijven. Kirschbaum redde bijvoorbeeld knap op een goed afstandsschot van Lopes.

Nieuwkomer Haji Wright startte vandaag voor het eerst in het geel/zwart van VVV. Zijn dreiging over de rechterflank zorgde al een paar keer voor gevaarlijke situaties voor het doel van Bergsen. Opoku wist dan ook het beslissende tikje te geven na weer een prachtige slalom van de rechtsbuiten, 1-0 voor VVV.

De tweede helft, die iets later begon vanwege een hoosbui, was een kopie van de 1e helft. VVV viel aan, maar moest wel alert blijven voor eventuele Eindhovense counters. Een paar afstandsschoten van Van Ooijen en Wright zorgde nog voor het meeste gevaar. Dekker, Linthorst, R. Janssen, Kum en Wienhoven kwamen gedurende helft 2 als verse krachten in de ploeg.

Af en toe liet VVV ontzettend snel de bal van voet naar voet gaan, maar tot veel grote uitgespeelde kansen leidde dit niet. Soriano kopte op aangeven van Opoku nog de 2-0 tegen de touwen na een scrimmage voor het doel van Bergsen. FC Eindhoven werd af en toe nog gevaarlijk uit standaardsituaties. Echter stond de defensie daar telkens goed zijn mannetje. Het bleef uiteindelijk bij 2-0 in De Koel!

Volgende week zaterdag speelt VVV de Herman Teeuwen Memorial tegen het Griekse Panathinaikos. Dan wordt er om 15:00uur afgetrapt in Venlo.

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Schäfer, Röseler, Scheimann, Post (C), Neudecker, Opoku, Wright, Soriano en Van Ooijen.

mf2