Menu

VVV klopt ADO

zondag 21 oktober 2018

Met een vrijwel fitte selectie was het niet echt te verwachten dat trainer Maurice Steijn veel zou schuiven in zijn basiselftal. Eén verrassing had de Haagse oefenmeester in petto tegen zijn oude club. Geen Jay-Roy Grot in de opstelling, maar Patrick Joosten. Verder stond de gebruikelijke equipe op het veld.

De druk stond er stevig op. Immers, bij winst zou VVV vijfde staan, bij verlies zou het zomaar op de twaalfde plek kunnen belanden. Alle ploegen staan enorm dicht bij elkaar, buiten de top 2 natuurlijk. Winnen zou dus meer dan prettig zijn.

VVV startte als een komeet. ADO werd opgejaagd, de bal werd veroverd en Mlapa werd diep gestuurd. Hij wilde om doelman Groothuizen heen, maar werd gepakt. Geel voor Groothuizen, strafschop voor VVV. Peniel Mlapa voltrok het vonnis zelf, nadat de vaste penaltynemer Tino-Sven Susic hem de bal had gegeven: 1-0 en er stond pas iets meer dan een minuut op de klok. In de periode die volgde, probeerden de gasten de achterstand meteen weg te werken, maar serieuze kansen bleven uit. En VVV probeerde waar mogelijk te counteren, waardoor het duel zeker niet onaardig was om te zien.  Het tempo zakte echter steeds verder weg. ADO wilde wel maar kon niet en VVV koesterde de vroege voorsprong. Na een half uur liet ADO zich eindelijk weer eens zien. Necid kreeg opeens de bal, maar schoot naast. En even later werd een kopbal van Beugelsdijk gepakt door Unnerstall. VVV was gewaarschuwd, want ADO heeft natuurlijk een prima ploeg.
Aan de andere kant kreeg Mlapa een kans nadat Roel Janssen de bal hard naar voren trapte. De lange spits volleerde net te hoog. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Joosten opeens vrije doortocht. Twee man liepen naast hem, waardoor de linksbuiten extra tijd kreeg en besloot zelf te schieten. Buiten bereik van doelman Groothuizen stuitte de bal tegen de paal. Meteen daarna floot arbiter Blank voor de pauze, die dus met ‘slechts’ een 1-0 voorsprong werd bereikt.

Na de rust was VVV de controlerende partij die veel meer balbezit had. De toenemende druk leidde niet direct tot meer kansen maar doordat VVV hoger druk ging zetten, kwamen de gasten tot minder dreiging. Toch kreeg Becker opeens een kans. Zijn schot werd door Unnerstall vakkundig onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant haalde Seuntjens uit vanaf een meter of dertig. De bal was hard, maar ging recht op de keeper af. Het bleef bij 1-0.
Naarmate de tijd vorderde, eiste ADO steeds meer de bal op, maar tot kansen leidde dat aanvankelijk niet. Sterker, VVV kreeg ruimte om te counteren. Zo kreeg Mlapa de ruimte, maar hij werd gestuit door Pinas, die ‘slechts’ geel kreeg. Even later mocht Roel Janssen van ver schieten toen doelman Groothuizen uit zijn doel was. De bal werd van de lijn gekopt. De Haagse doelman was even later wel op zijn post toen Opoku uithaalde, waardoor de 2-0 opnieuw niet viel.
Uiteindelijk viel die wel. Nadat de bal tot drie keer toe smoorde in de doelmond, haalde de ingevallen Jay-Roy Grot dan eindelijk de trekker over: 2-0. De wedstrijd was daarmee beslist, met de vijfde plaats op de ranglijst als resultaat!

VVV-Venlo - ADO Den Haag 2-0 ( 1-0 ).
Doelpunten: 2. Mlapa 1-0, 86. Grot 2-0.
Scheidsrechter: Erwin Blank.
Gele kaarten: Groothuizen, Beugelsdijk (ADO), Janssen (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 7.051.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Susic, Opoku ( 90. Samuelsen), Mlapa ( 67. Grot), Joosten ( 76. Van Ooijen).

mf2