Menu

VVV klopt SV Straelen

dinsdag 15 januari 2019

VVV oefende dinsdagavond tegen SV Straelen, net als de opponent van drie dagen eerder, Viktoria Köln, uitkomend in de Regionalliga, het vierde niveau van Duitsland. Het ging om een duel van de reserves, maar diverse basisspelers die terugkomen van blessures stonden in de Venlose basisopstelling in deze eerste wedstrijd in Covebo Stadion - De Koel -. .

De thuisclub zocht meteen de aanval. De bal ging gemakkelijk rond en het wachten was op de eerste treffer. Die viel in de twaalfde minuut. Samuelsen dolde zijn directe tegenstander en schoot onder de keeper door in het netje: 1-0. Enkele minuten later verdiende de Noor een strafschop die hij zelf benutte: 2-0. Daarna kreeg VVV nog diverse kansen, maar verdere treffers bleven tot de rust uit.

Dezelfde elf kwamen na de thee weer terug het veld op, maar na ruim tien minuten vonden de eerste wissels plaats bij de thuisploeg. Stan van Dijck en Yahcuroo Roemer kwamen Tristan Dekker en Patrick Joosten aflossen. VVV was en bleef duidelijk de bovenliggende partij. Na ruim een uur verlieten ook Moreno Rutten en captain Danny Post het veld. Hun werk zat erop. Voor hen in de plaats kwamen Kay van der Vorst en Simon Janssen.
In de 68e minuut moest Lars Unnerstall voor het eerst ingrijpen. Een onschuldige kopbal maakte hij eenvoudig onschadelijk. Er vielen nog wat Venlose kansen te noteren, maar in de score kwam geen verandering meer.


VVV-Venlo - SV Straelen 2-0 ( 2-0 )
Doelpunten: 12. Samuelsen 1-0, 15. Samuelsen 2-0 (strafschop).
Scheidsrechter: Max Janssen.
Toeschouwers: 250.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Dekker ( 56. Van Dijck), Rutten ( 62. Van der Vorst), Van Bruggen, Korkmaz, Steijn, Post ( 62. Simon Janssen), Van Ooijen, Samuelsen, Grot, Joosten ( 56. Roemer).

mf2