Menu

VVV Memories online van start

woensdag 16 december 2020

Begin dit jaar startte de VVV Foundation met het project ‘Football Memories’. De beoogde opzet van dit project is om ouderen, die steeds vaker te maken krijgen met eenzaamheid, sociale isolatie en/of (beginnende) dementie, elkaar te laten ontmoeten in Covebo Stadion - De Koel - waar ze onder begeleiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van VVV-Venlo. Deelnemers hebben een mooie middag met elkaar en tanken zelfvertrouwen. De mensen die hier aan deelnemen zie je vaak opbloeien wanneer ze samen herinneringen kunnen ophalen. Het sociale contact met elkaar wordt hierdoor bevorderd. Football Memories draagt derhalve bij aan sociale cohesie, inclusie en participatie in de samenleving.

De bedoeling was dat dit project wekelijks plaats zou gaan vinden bij VVV-Venlo in een inspirerende omgeving. Tijdens de fysieke bijeenkomsten zou telkens gebruik worden gemaakt van nostalgisch materiaal, zoals spelersfoto’s uit de archiefboeken, shirtjes van vroeger en andere attributen. Deelnemers zouden ook zelf attributen mee mogen nemen naar de bijeenkomsten.

Vanwege coronamaatregelen hebben de fysieke projectaftrap én de bijeenkomsten helaas nog niet kunnen plaatsvinden. Toch heeft de VVV Foundation niet stilgezeten de afgelopen periode. Op creatieve wijze is de projectcoördinator, samen met de werkgroep Football Memories, gaan kijken naar de alternatieven.

Daar is een online variant uitgekomen: VVV Memories. Tijdens dit alternatieve programma worden video’s met oud VVV-spelers opgenomen. In de video vertellen de oud-spelers over hun tijd bij VVV-Venlo en over hoe het er in het verleden bij de club aan toe ging. Via YouTube kunnen de deelnemers aan het oorspronkelijke project Football Memories, samen met een begeleider, de video bekijken.

Clubicoon Ger van Rosmalen is de eerste oud VVV-speler die op beeld is vastgelegd. Hij vertelt tijdens een interessant vraaggesprek over zijn tijd bij VVV. Over de promotie in 1976, over de wedstrijd tegen FC Barcelona en over zijn doelpunt tegen Feyenoord, de club waar hij vandaan kwam. De eerste VVV Memories video staat nu online en is voor iedereen te bekijken. Klik hier om naar de video te gaan.

Wilt u meer informatie over VVV Memories? Dan kunt u een mail sturen naar foundation@vvv-venlo.nl óf contact opnemen met de VVV Foundation via 077-351 58 06.

mf2