Menu

VVV O10 Wint derby

maandag 19 november 2018

Het was een moeizaam weekend voor de teams uit onze Jeugdopleiding. O10 wist de derby tegen Fortuna Sittard overtuigend te winnen, O17 speelde in een oefenduel gelijk tegen NAC en onze O12, O13 en O15 bleven puntloos. Ons vaandelteam O19 had wegens het interlandweekend vrijaf. Een korte terugblik op de gespeelde duels.

O17 gelijk tegen NAC
VVV-Venlo O17 speelde een oefenwedstrijd tegen NAC O17. NAC is de koploper in de competitie van de Venlose ploeg. “De kracht van het collectief kwam vandaag naar voren. Vanuit een sterke organisatie werd er nauwelijks iets weggegeven en creëerden we zelf behoorlijk wat mogelijkheden om tot scoren te komen”, blikt trainer Jordy Reneerkens terug. De Venlonaren wisten op een 1-0 voorsprong te komen, maar de ploeg uit Breda kwam nog voor rust terug tot 1-1. Dit was ook de eindstand. “Het blijft jammer dat we zoveel moeite hebben met het maken van doelpunten. We hadden er voor rust meer dan een kunnen, of misschien wel moeten maken.”

O15 verliest in Haarlem
VVV-Venlo O15 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij de Koninklijke HFC O15. Bij winst bleef de ploeg in de race voor promotie naar de Eerste Divisie hoog. Een succes werd het niet in Haarlem: er werd met 3-1 verloren. “En dat hebben we helemaal aan onszelf te danken”, kijkt trainer Jeroen Schepens ontevreden terug. Met de rust was het 1-0 voor de thuisploeg. Direct na rust verdubbelde de tegenstander de score. De Venlose ploeg kwam nog terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken. Echt spannend werd het niet meer omdat HFC direct na de aansluitingstreffer de 3-1 wist te maken. “Het is erg jammer dat we de lijn van vorige week niet hebben kunnen doortrekken vandaag.”

O13 verliest van JVOZ
VVV-Venlo O13 liep afgelopen zaterdag in eigen huis tegen een pijnlijke nederlaag aan. JVOZ O13 uit Zeeland kwam op bezoek en was met 0-3 te sterk. “We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. Als we dan ook nog de tegendoelpunten zo gemakkelijk weggeven, maken we het onszelf niet makkelijker. We hebben zeer terecht verloren vandaag”, blikt trainer Joeri Janssen ontevreden terug. Na een 0-1 ruststand konden de gasten uit Zeeland na de pauze uitlopen naar een 0-3 overwinning. “We waren kansloos. We hebben een sterke periode achter de rug met goed spel in oefen- en competitiewedstrijden. Daarom is het erg jammer dat we vandaag met z’n allen ver door de ondergrens zijn gezakt.”

O12 op bezoek bij FC Groningen
VVV-Venlo O12 reisde afgelopen zaterdag met een grote spelersbus af naar het hoge Noorden om het op te nemen tegen FC Groningen O12. Er werd nipt met 8-6 verloren. “Ik ben erg tevreden met wat we als ploeg vandaag getoond hebben. In potjes waren we de grote winnaar, helaas tellen de doelpunten als eindstand. Het was goed om te zien dat we ons vaak onder de hoge druk van FC Groningen uit wisten te spelen. Het is jammer dat het in de eindfase wat minder ging”, aldus trainer Maarten Hanssen. Eerder dit seizoen verloor de Venlose ploeg nog kansloos in Groningen. “We veroverden vaak de bal op de helft van de tegenstander door hoog druk te zetten. Het enige wat nog beter zal moeten zijn met momenten de technische handelingen onder weerstand. Dit gaat al steeds beter, dus hier blijven we aan werken.”

O10 verslaat Fortuna Sittard
VVV-Venlo O10 heeft in Venlo vrij eenvoudig de derby van Fortuna Sittard O10 gewonnen. “Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de spelers gebrand waren op een overwinning. Door middel van veel passie, strijd en goed verzorgd voetbal hebben we een mooie overwinning geboekt”, kijkt trainer Coen Aarts tevreden terug. De ploeg uit Venlo wist met maar liefst 21-7 te winnen van de ploeg uit Sittard. “Een mooie beloning voor de jongens, dit hebben ze echt verdiend! Op naar een nieuwe trainingsweek, en komende zaterdag wacht NEC O10 alweer in Nijmegen.”

Uitslagen Jeugdopleiding 17 november:

Competitie:
Koninklijke HFC O15 – VVV-Venlo O15 3-1
VVV-Venlo O13 – JVOZ O13 0-3
FC Groningen O12 – VVV-Venlo O12 8-6
VVV-Venlo O10 – Fortuna Sittard O10 21-7

Oefenduel:
VVV-Venlo – NAC O17 1-1

VVV-Venlo O19 was vrij

JEUGD #ISVVV

 

mf2