Menu

Op bezoek bij Beijing Sport University

donderdag 17 januari 2019

Afgelopen week zijn Ron van den Bekerom en Michiel van der Werf namens VVV-Venlo in China geweest. Aanleiding voor deze trip was allereerst de tussentijdse evaluatie met de China Football College, onderdeel van de Beijing Sport University, over het het voetbalteam dat afgelopen najaar drie maanden in Venlo is geweest. Daarnaast zijn universiteiten en clubs bezocht in andere delen van het land om mogelijke partnerschips te verkennen. 

De evaluatie van het bezoek van het jeugdteam was uitermate positief. De ontwikkeling van de spelers, de professionele begeleiding en het uitgebreide en flexibele programma kregen complimenten vanuit de leiding van de China Football College. Samen is gekeken naar verbeterpunten richting niet alleen het tweede team dat komende voorjaar naar Venlo komt, maar ook naar de waarschijnlijke verlenging en uitbreiding van de samenwerking in het nieuwe seizoen. Deze duidelijke intentie voor verlenging en uitbreiding is een groot compliment voor onze club. Het bezoek heeft ons ook beter inzicht gegeven in de hoge ambities die er zijn met de China Football College. 

Naast het bezoek aan de China Football College zijn er gesprekken geweest met een drietal universiteiten en een tweetal clubs, verspreid over andere delen van China. Hier is kennis opgedaan over het Chinese voetbal en is concreet gesproken over mogelijke samenwerkingsverbanden. Dit gaat dan met name over het ondersteunen van de ontwikkeling in China en verbinden van het bedrijfsleven. De komende maanden zal dit verder opgepakt en uitgewerkt worden.  

De ontwikkelingen in het Chinese voetbal gaan momenteel ontzettend snel. Wij zijn blij met het waardevolle partnership dat we inmiddels met de Beijing Sport University hebben. Hopelijk gevolgd door partnerships met andere Chinese partijen. Ontwikkelingen die ons als club ook verder helpen in onze eigen ambities. 

mf2