Menu

VVV strijdend ten onder tegen Jong Ajax

vrijdag 5 november 2021

VVV-Venlo heeft vrijdagavond opnieuw verloren in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Jos Luhukay vocht zich tegen Jong Ajax na een vroege achterstand knap terug in de wedstrijd via een rake kopbal van Mitchell van Rooijen, maar stapte door doelpunten van Naci Ünüvar en Danilo toch met lege handen van het veld: 1-3.

VVV begon in Covebo Stadion – De Koel – zonder aanvoerders Danny Post en Kristopher Da Graca. Post was pas net hersteld van ziekte en startte daarom vanaf de bank, terwijl Da Graca vanwege ziekte ontbrak in de wedstrijdselectie. Tristan Dekker nam de aanvoerdersband over, maar ook hij kon niet voorkomen dat Jong Ajax al snel op voorsprong kwam. De Amsterdamse beloften, die met verschillende bekende namen naar Venlo af waren gereisd, openden de score al in de vierde minuut. Kenneth Taylor kon vrij doorlopen over de linkerkant van het veld en passeerde Lukas Zima vervolgens in de korte hoek. Vijf minuten later kwam Taylor er op vergelijkbare wijze door en dat leverde opnieuw gevaar op. Zima kon dit keer voorkomen dat de middenvelder voor de tweede keer scoorde, maar vervolgens kwam de bal voor de voeten van Jensen, die het leer van dichtbij in het Venlose doel tikte. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel en dus kwam VVV met de schrik vrij.

Kansen voor Jong Ajax, dreiging van VVV
Na die afgekeurde goal kwam VVV iets beter in de wedstrijd, al was de volgende grote kans opnieuw voor Jong Ajax. Danilo kon alleen op Zima af en tikte de bal over de uitgekomen VVV-doelman, maar schoot vervolgens naast het lege doel. VVV ontsnapte dus weer aan een doelpunt. Daarna lukte het de Venlonaren een stuk beter om de bezoekers uit Amsterdam van zich af te houden en na een halfuur werden ze zelf ook voor het eerst echt gevaarlijk. Na een goede combinatie met Kees de Boer zette Yahcuroo Roemer de bal vanaf rechts voor, waarna Sven Braken dacht te kunnen scoren, maar de spits mistte de bal. Kort daarna legde Yannick Leliendal aan voor een afstandsschot en daarbij zullen de supporters in De Koel ongetwijfeld even teruggedacht hebben aan de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. Op bezoek bij de Brabanders zette Leliendal zijn ploeg namelijk op voorsprong met een weergaloos schot in de kruising. Dit keer stond het vizier echter niet op scherp en rolde zijn lage schot naast het doel van Jay Gorter. De doelman van Jong Ajax werd in het laatste kwartier niet meer getest, maar aan de andere kant van het veld moest Zima nog wel een keer handelend optreden. Nadat Danilo op de lat schoot, voorkwam de Tsjech met een knappe redding dat de Amsterdammers de marge vlak voor rust verdubbelden.

Snelle gelijkmaker na rust

In de tweede helft begon VVV aanzienlijk beter dan in het eerste bedrijf. Het claimde al snel tevergeefs een penalty vanwege hands, maar de Limburgers bleken geen strafschop nodig te hebben om te scoren. In de 52ste minuut kwam VVV namelijk op eigen kracht op gelijke hoogte. Een voorzet van de opgestoomde Tobias Pachonik werd terug gekopt door invaller Carl Johansson, waarna Mirchell van Rooijen van dichtbij de gelijkmaker binnenkopte. Na het doelpunt van Van Rooijen zette Jong Ajax weer even aan, maar in de omschakeling werd VVV opnieuw gevaarlijk. Roemer kon vanaf de middenlijn richting het Amsterdamse doel en de aanvaller had Braken bij zich als afspeelmogelijkheid. Roemer tikte de bal echter net te ver voor zich uit waardoor een verdediger van Jong Ajax nog net kon ingrijpen.

Jong Ajax beslist wedstrijd

Hoewel VVV daarmee een grote kans om zeep hielp, ging het duidelijk op jacht naar de voorsprong. Terwijl de supporters in De Koel er nog maar eens achter gingen staan, werd de thuisploeg via Roemer opnieuw gevaarlijk. Hoewel een nieuwe treffer uitbleef, hing de 2-1 even in de lucht. Met nadruk op even. In de omschakeling sloeg Jong Ajax namelijk onverbiddelijk toe via Naci Ünüvar. De kleine aanvaller kreeg in de zestien de tijd om de bal klaar te leggen voor zijn rechterbeen en schoot de bal vervolgens voorbij de kansloze Zima in de kruising: 1-2.
Twintig minuten voor tijd kreeg Jong Ajax via een strafschop de uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Pachonik probeerde met een sliding een voorzet van Jong Ajax te voorkomen en scheidsrechter Robin Gansner zag in die actie een overtreding. Danilo maakte dankbaar gebruik van dat buitenkansje en zorgde vanaf elf meter voor de derde Amsterdamse treffer. VVV was daarna nog wel een aantal keer gevaarlijk, vooral via Braken. Een Venlose treffer zou er echter niet meer komen en dus verloor VVV met 1-3.

VVV – Venlo – Jong Ajax: 1-3 ( 0-1 )
4. 0-1, Kenneth Taylor.
53. 1-1, Mitchell van Rooijen.
62. 1-2, Naci Ünüvar.
72. 1-3, Danilo (p)
Scheidsrechter: Gansner
Toeschouwers: 4.777
Gele kaart: Koglin, Pachonik ( VVV-Venlo) , Gorter (Jong Ajax) 
Rode Kaart: Rensch ( 2x geel) 

Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima; Tobias Pachonik, Tristan Dekker ( 67. Danny Post), Brian Koglin, Simon Janssen; Kees de Boer, Mitchell van Rooijen, Levi Smans ( 45. Wassim Essanoussi); Yahcuroo Roemer, Sven Braken, Yannick Leliendal ( 45. Carl Johansson).

Opstelling Jong Ajax:
Jay Gorter; Devyne Rensch, Enric Llansana, Nordin Musampa, Anass Salah-Eddine ( 78. Terrence Douglas); Kenneth Taylor, Youri Regeer, Victor Jensen; Sontje Hansen ( 61. Christian Theodor Kjelder Rasmussen), Danilo ( 78. Max de Waal), Naci Ünüvar.

 

mf2