Menu

‘VVV TransferKracht’ afgetrapt

woensdag 2 oktober 2019

VVV-Venlo en VIA VVV hebben donderdag 26 september jl. in samenwerking met de zeven Regio gemeenten Noord-Limburg en Tempo Team Activeerkracht een nieuw maatschappelijk project gepresenteerd: ‘VVV TransferKracht’. VVV TransferKracht is een project waarin mensen vanuit een uitkering naar werk worden geleid via een specifieke en gerichte aanpak: de ‘Activeeracademie’ in Covebo Stadion - De Koel-. Het eerste ’11-tal’ deelnemers gaat per 25 november aan de slag.

Met een groot aantal vertegenwoordigers van de betrokken partijen vond de ‘aftrap’ plaats van het project én de onthulling van de naam in het Covebo Stadion - De Koel -.

VVV TransferKracht is een project waarin mensen vanuit een uitkering naar werk worden geleid via een specifieke en gerichte aanpak: de ‘Activeeracademie’ in Covebo Stadion - De Koel-.

Door de kennis en kwaliteiten van de projectpartners te bundelen, is er een samenwerking ontstaan die het verschil kan maken op diverse gebieden die spelen in het sociale domein bij mensen in een uitkeringssituatie. Zo bieden de Regiogemeenten allereerst de kandidaten een mooie kans binnen het project én vindt er een ‘warme’ overdracht van kandidaten plaats via de eigen coaches( in dit project ‘TransferCoaches’ genoemd).

De kracht van het activeren en mensen naar werk begeleiden is Tempo Team Activeerkracht wel toevertrouwd. Juist die kernkwaliteit brengen zij in als partner van het nieuwe project. VIA VVV is als maatschappelijke stichting van de club zeer betrokken in de regio en biedt, met behulp van het merk VVV-Venlo, de faciliteiten en de uitstraling van de club een podium voor een nieuwe, inspiratievolle leeromgeving. De Activeeracademie gaat dan ook plaatsvinden in Stadion De Koel. Belangrijk onderdeel van de Activeeracademie zijn de bewegingslessen die door professionals van de club worden aangeboden.

Gert Franssen, namens de Regiogemeenten: ‘Het enthousiasme bij de samenwerkende partners is groot. Er bestaan reeds veel initiatieven in den lande die inspelen op de behoefte van de samenleving om mensen in een uitkeringssituatie weer aan het werk te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze unieke samenwerking het verschil kunnen maken inNoord Limburg.”

Pascal Debie, verbonden aan Tempo Team Activeerkracht over het project: “In onze branche wordt altijd gezocht naar dé manier om werkzoekenden ‘aan de bak’ te krijgen. Dat blijkt een behoorlijke opgave. Wij zijn samen met VVV-Venlo, VIA VVV en de Regiogemeenten op zoek gegaan naar een aanpak, die verschilt van andere methodes. Ik ben ervan overtuigd dat we die hebben gevonden in het project VVV TransferKracht.”

Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo: ‘Kijk naast de expertise van onze maatschappelijke stichting VIA VVV ook even naar het netwerk dat de club kan bieden en waar we gebruik van kunnen maken bij het uitplaatsen van de kandidaten. Onze accountmanagers krijgen regelmatig de vraag van bedrijven en organisaties of VVV-Venlo hen wellicht met behulp van het netwerk kan helpen bij het vinden van de juiste werknemers. In dit project biedt dat enorm veel mogelijkheden.”

mf2