Menu

VVV Transferkracht officieel bekrachtigd

woensdag 8 januari 2020

Update: VVV Transferkracht officieel bekrachtigd

Het eerste ‘elftal’ deelnemers aan het project VVV TransferKracht startte dinsdag 10 december jl. met een 12 weken durend traject in Covebo Stadion - De Koel -.

Het project, voortvloeiend uit de innige samenwerking tussen de Gemeente Venlo, VVV-Venlo, de VVV Foundation en Tempo Team Activeerkracht, werd onlangs ook officieel bekrachtigd: VVV TransferKracht. Wethouder Alexander Vervoort (Sociale zaken, Werkgelegenheid en Sport) zette, samen met Algemeen Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo en Strategisch Adviseur Pascal Debie van Tempo-Team, zijn handtekening onder de overeenkomst. Het project, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit een uitkering naar werk worden geleid via een specifieke en gerichte aanpak, kende daarmee ook zijn officiële start.

De deelnemers kregen in de inspirerende omgeving van de Rabobank Venlo Businesslounge hun VVV-trainingspak uitgereikt. Met uitzicht op het hoofdveld, waar het eerste elftal van VVV-Venlo op dat moment hun training afwerkte, is een eerste sessie gedraaid.


Het eerste ‘elftal’ deelnemers aan het project VVV TransferKracht is dinsdag 10 december officieel gestart met een 12 weken durend traject in Covebo Stadion - De Koel -. Het project, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit een uitkering naar werk worden geleid via een specifieke en gerichte aanpak, kende daarmee zijn officiële start.

De deelnemers kregen in de inspirerende omgeving van de Rabobank Venlo Businesslounge hun VVV-trainingspak uitgereikt. Met uitzicht op het hoofdveld, waar het eerste elftal van VVV-Venlo op dat moment hun training afwerkte, is een eerste sessie gedraaid.

Gedurende het project VVV TransferKracht wordt er, naast modules over onderwerpen als representativiteit, presenteren en solliciteren, middels sport- en bewegen ook aan thema’s als zelfvertrouwen, fysieke en mentale gezondheid gewerkt. Daarbij staat met name bewustwording op het gebied van gezonde leefstijl centraal. De sport- en beweeglessen spelen zich af rondom Stadion de Koel en worden verzorgd door oud-handbalinternational Irina Pusiç.

Het project is een initiatief van VVV-Venlo en VIA VVV in samenwerking met de 7 Regiogemeenten Noord-Limburg en Tempo Team Activeerkracht. Door de kennis en kwaliteiten van de projectpartners te bundelen, is er een samenwerking ontstaan die het verschil kan maken voor mensen in een uitkeringssituatie.

Gert Franssen, namens de Regiogemeenten: “De klantmanagers die aan de diverse gemeenten verbonden zijn, zijn zeer enthousiast sinds de officiële aftrap van het project in september. Zij hebben de kandidaten sindsdien via een ‘warme’ overdracht aan het project gekoppeld. Dat heeft geleid tot dit eerste elftal. Maar ook de volgende kandidaten staan alweer te trappelen om te beginnen. We zijn dan ook druk bezig om het tweede elftal samen te stellen.”

Pascal Debie, verbonden aan Tempo Team Activeerkracht over het project: “Onze TransferCoach Louis Nguyen doet alle intakes en kent daardoor alle projectdeelnemers. Hij kan daardoor precies inschatten wat zij nodig hebben. Daarnaast is hij door deze werkwijze in staat om de match te maken richting vacatures bij opdrachtgevers. Op deze manier kunnen we daar in het traject rekening mee houden. Maatwerk leveren en persoonlijke aandacht bieden: dat is dé kracht van het project.”

Algemeen Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo: “Een ander sterk punt is de uitstraling van onze club én het stadion. Als de deelnemers binnen komen zie je meteen dat ze onder de indruk zijn en zich speciaal voelen omdat ze onderdeel mogen uitmaken van dit project. Dat gevoel is een enorme stimulans in hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Bijkomend voordeel is dat als de deelnemers uiteindelijk ‘klaar’ zijn om uit te stromen richting werk, we hen met het grote netwerk waarover onze club beschikt, kunnen koppelen aan een passende werkgever.”

mf2