Menu

TransferKracht plaatst talent bij partners

maandag 12 april 2021

In de afgelopen periode brachten we u al het nieuws dat, naast VVV-Venlo, ook VVV TransferKracht zeer actief was op de Transfermarkt. Ten tijde van het einde van de officiële ‘Transferwindow’ in de Eredivisie, had het project VVV TransferKracht van de VVV Foundation 13 personen naar werk geleid. Waar er met het einde van de Transferwindow in de Eredivisie echter voorlopig een einde kwam aan de transfers bij het eerste elftal van de Venlonaren, gingen de dames en heren van VVV TransferKracht vrolijk verder.

MVO Manager Stijn Vullings van VVV-Venlo: “Inmiddels hebben in totaal 40 kandidaten, verdeeld over 4 teams, het traject doorlopen. Daarvan zijn 13 personen helaas nog ‘niet arbeidsfit’ bevonden. Zij ‘trainen’, veelal op hun eigen tempo, stug door om uiteindelijk hun eigen persoonlijke doelen te bereiken. Zes personen zitten daarnaast nog in een bemiddelingstraject.

Wat veel deugt doet, is dat twee personen zijn doorgestroomd naar een opleiding en vier personen een mooie werkervaringsplek hebben gevonden. Het geeft aan dat er allerhande kansen zijn voor de deelnemers van het project en dat een dergelijk project van onze VVV Foundation de opmaat kan zijn naar een mooie toekomst.

Als klap op de vuurpijl namelijk, hebben inmiddels 15 personen betaald werk gevonden. Een fantastisch resultaat. En het mooie is, dat onze partners van het VVV-Venlo Netwerk daar ook bij betrokken zijn.”

En dat beaamt Niels Mulders, Commercieel Manager van de Venlose club: “De deelnemers zijn sinds de start van het project bij diverse partners uit ons Partnernetwerk terecht gekomen. Ik noem Seacon, de Gemeente Venlo, Janssen Distribution, VistaPrint, Taurus én TempoTeam, maar ook bijvoorbeeld Invite heeft zijn steentje bijgedragen aan de ‘transfers’. Dat betekent een zeer succesvol één-tweetje: de deelnemers hebben een mooie job én onze partner heeft er een zeer gemotiveerde werknemer bij. Het mes snijdt daarbij dus aan twee kanten. Eigenlijk aan drie, vier of zelf vijf kanten, want ook de club en onze VVV Foundation vaart er wel bij, net als de gemeentes. De deelnemers komen per slot van rekening uit een uitkeringssituatie.”

Maud Maessen, Transfercoach van Tempo Team Activeerkracht, daarover: “De deelnemers komen in zeer diverse en uiteenlopende organisaties terecht. Als we het hebben over bedrijven waar deelnemers naar betaald werk geplaatst zijn, dan hebben we het over commerciële bedrijven zoals PostNL, Rogon en HAGO, maar ook over bijvoorbeeld de GGD, het Sneltestloket en Maatjeszorg. Met onze uiteenlopende contacten van Tempo Team Activeerkracht, maar ook door gebruik te maken van het grote Businessnetwerk van VVV-Venlo hebben wij zo veel mogelijkheden op dat gebied. Dat maakt dat deelname aan het project wel bijna succesvol móet zijn!”

Als we kijken naar de huidige geplaatste kandidaten, werden zij gelinkt aan: VIM (via Timing), HECO, Maatjeszorg, Tzorg, PostNL, VDP, Sneltestloket (via Randstad), Gemeente Venlo, Schoonmaakbedrijf Philipoom, Rogon, Hago, GGD (via Youngcapital), GGD (via Teleperformance) en Seacon (via ActiefWerkt).

Renée Hamans, Transfercoach van Tempo Team Activeerkracht: “Over 2 weken trappen we af met alweer het vijfde team van VVV Transferkracht. Op dit moment voeren we de gesprekken met de aangemelde kandidaten en de coaches vanuit de gemeente. De tussenstand op dit moment is dat een vijftal personen op 20 april gaan starten. Er is dus nog beperkt ruimte voor kandidaten!”

VVV TransferKracht is een project van VVV-Venlo en de VVV Foundation, in samenwerking met de 7 Regiogemeenten Noord-Limburg en Tempo Team Activeerkracht, waarin mensen vanuit een uitkering naar werk worden geleid via een specifieke en gerichte aanpak: de ‘Activeeracademie’ in Covebo Stadion - De Koel-.

mf2