Menu

VVV TransferKracht transfereert 13 pers...

vrijdag 19 februari 2021

VVV TransferKracht transfereert 13 personen naar werk
Afgelopen week werd de tussenbalans opgemaakt binnen het project VVV TransferKracht. Het project, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg helpt naar werk, boekt mooie resultaten. Na de start van het project, begin 2020, doorliepen drie elftallen de ‘opleiding’ (deels) in Covebo Stadion - De Koel -. Onder auspiciën van TempoTeam Activeerkracht en de bewegingsexpertise van de VVV Foundation, werden tot nu toe van de 32 kandidaten in totaal 13 personen naar werk geleid. Dat hadden er zelfs meer kunnen zijn, ware het niet dat vanwege de Coronapandemie enkele kandidaten van het eerste uur alweer moesten stoppen bij hun werkgever.

Van die 13 personen hebben 8 personen een betaalde baan gevonden. Een aantal zelfs bij partners uit het Partnernetwerk van VVV-Venlo, dankzij inspanningen van de commerciële afdeling van de Venlose club. Vijf andere personen zijn aan de slag gegaan op een werkervaringsplek (WEP), met een (vervolg)opleiding óf zijn gestart met hun eigen onderneming.  “Een mooi resultaat, zeker wanneer we erbij optellen dat vijf personen momenteel nog in sollicitatietrajecten zitten en drie personen in bemiddeling zijn. En dat allemaal in ‘Coronatijd’”, geeft Reneé Hamans van TempoTeam Activeerkracht aan.

Daarnaast is het ‘4e elftal’ recent gestart met het traject. Dat vindt uiteraard in deze tijd allemaal online plaats. Ook de beweeg- en lifestylechallenges die door de VVV Foundation worden verzorgd, en normaliter net als de jobclubs plaatsvinden in De Koel, gebeuren van ‘achter het computerscherm’. “Noodzakelijk en uiteraard niet zoals we het graag zouden willen, maar het is wél een alternatief dat werkt”, aldus Lennie Wagemans, projectleidster van de VVV Foundation. Hamans vult aan: “Online kun je prima vooruit. Vandaag tijdens de jobclub is de vacaturetool ‘Jobport’ uitgelegd en hebben we een arbeidsmarktanalyse bekeken.”

Onlangs vonden ook twee online bijeenkomsten plaats voor jobcoaches en contactpersonen van alle regiogemeentes die in het project VVV TransferKracht participeren. 33 personen, verbonden aan diverse instanies, kwamen hierop af. Een mooie opkomst. Maud Maessen, Transfercoach van Tempo Team Activeerkracht, daarover: “Het doel van deze digitale bijeenkomsten was om de coaches mee te nemen in de resultaten van het afgelopen jaar en een vooruitblik te bieden op de voortgang in 2021. Daarnaast hebben we vernieuwde elementen besproken en geluisterd naar de verhalen van een aantal betrokkenen bij en deelnemers aan het project. Het was een succesvolle interactieve bijeenkomst, waarbij inzichten, ervaringen én ideeën over het project VVV Transferkracht zijn gedeeld met elkaar.”

Hamans enthousiast: “En ook daarvan mogen de resultaten er wezen! Na de bijeenkomsten zijn 11 nieuwe kandidaten aangemeld voor VVV Transferkracht. Dat betekent dat we wellicht bij sommige coaches de twijfel hebben kunnen wegnemen over het wel óf niet geschikt zijn van kandidaten voor deelname aan het project. Het is namelijk van belang dat er duidelijkheid bestaat over de deelnamecriteria en het brede spectrum dat we kunnen bieden aan begeleiding. Daar hebben we veel positieve reacties op gekregen.”

Kortom, een succesvol ‘eerste jaar’ voor het project VVV TransferKracht, dat de ‘transferwindow’, anders dan binnen het betaald voetbal, het gehele jaar open houdt. Wagemans: “Hopelijk blijft hier binnen Stadion de Koel de transfermarkt voor onze elftalspelers volop draaien!”

mf2

De foto is van voor de Corona periode.