Menu

VVV Venlo O17 kampioen !

zondag 20 mei 2018

VVV Venlo O17 heeft zaterdagmiddag 19 mei,  in Rotterdam het kampioenschap in de 2e divisie binnen gehaald. Na een 0-2 overwinning op Alexandria'66 is de ploeg van scheidend trainer Joop Oosterveld niet meer te achterhalen voor de achtervolgende ploegen.

Een goede eerste helft was de basis voor de overwinning van de Venlosche ploeg,  Davereaux Cecilia stond aan het einde van een prachtige aanval en wist met het hoofd VVV- Venlo O17 na 10 minuten spelen op een 0-1 voorsprong te zetten.

Nadat de O17 in de gehele eerste helft de betere ploeg was geweest sloeg het team vlak voor rust nog een keer toe, een terecht toegekende strafschop werd door Jessy Hendrikx onberispelijk binnen geschoten waardoor er met een 0-2 voorsprong gerust kon worden.

Na rust leek de 017 het even lastig te hebben van toegenomen nervositeit, waardoor met name in de beginfase van het tweede bedrijf  thuisploeg Alexandria'66 een aantal keer dreigend voor de goal van doelman Levy Bosch wist te komen. Echter wisten zij niet te scoren waardoor de voorsprong behouden bleef. Aan het einde van de tweede helft kregen de Venlonaren weer een aantal grote kansen maar deze werden niet meer verzilverd. Zodoende bleef de stand die in de rust al bereikt was op het scorebord staan, 0-2!

Om zaterdagmiddag kampioen te kunnen worden moest de O17 niet alleen zelf winnen maar was het daarnaast ook nog afhankelijk van de enige overgebleven concurrent Roda JC. De zuid Limburgers verloren hun wedstrijd met 3-1 en zodoende mocht VVV -Venlo O17 zichzelf kampioen noemen en komt het volgend seizoen weer uit op het niveau waar het thuis hoort: de 1e Divisie!

Mooi moment voor spelers, staf en ouders was dat bij terug komst in Venlo de kampioenschaal officieel werd overhandigd door VVV-Venlo aanvoerder Danny Post die met teamgenoten Jerold Promes en Delano van Crooij speciaal naar het clubhuis van de jeugd waren gekomen om het team en staf te feliciteren met het behaalde kampioenschap.

 Foto's: Ronnie van der Cruijsen

mf2