Menu

VVV vergeet punt te pakken

zaterdag 21 november 2020

Het laatste interlandweekend van 2020 is ten einde gekomen en dat betekent dat de Eredivisie weer wordt hervat. VVV ging zaterdagavond 21 november op bezoek bij de nummer veertien, Willem II in Tilburg. De ploeg van Hans de Koning is terug te vinden op een elfde plaatst op de ranglijst. Dat de Tricolores nog niet de vorm van het afgelopen seizoen te pakken hebben, is een understatement. Uit de laatste zes wedstrijden werden slechts twee punten gepakt. VVV hoopte vanavond ‘In the winning mood’ te blijven door een goed vervolg te geven op de belangrijke overwinning tegen Heracles.

Dat Willem II nog wat goed te maken had van de matige competitiestart, was te zien in het begin van de wedstrijd. VVV werd meteen bij de lurven gepakt en na zeven minuten spelen stond het al 1-0. Pavlidis werd na een dieptepass van Trésor vrij voor Thorsten Kirschbaum gezet, die op zijn beurt kansloos was. Voor het eerst in de Eredivisie werd er vanavond geëxperimenteerd met publieksgeluiden die te horen waren in het Koning Willem II Stadion. Zo te zien deed dat de Tilburgers goed, want VVV kwam er amper aan te pas in het eerste kwart van de wedstrijd.

De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Saglam kroop naar het centrum van de rand van het strafschopgebied en krulde met links de bal prachtig in de verre hoek. Een mooie goal, maar het gemak waarmee de Tilburgers de voorsprong verdubbelde had het te danken aan VVV, dat te laconiek stond te verdedigen. In het tweede kwart van de wedstrijd beet VVV wat meer van zich af en zocht het meer de aanval. Tobias Pachonik oogde al een paar keer gevaarlijk met lange rushes. Nu bracht hij met een prachtpass Georgios Giakoumakis in stelling om de aansluitingstreffer te maken en dat lukte! De Griek bleef kalm en hij maakte de tussenstand in Griekse doelpunten gelijk. De aansluitingstreffer en de achtste goal in negen duels van onze Griek was meer dan welkom.

In het restant van een boeiende eerste helft lieten de Venlonaren zien zeker te willen voetballen. Giakoumakis zorgde zelfs bijna voor de gelijkmaker, maar hij miste een teenlengte om de vrije trap van Van Crooij binnen te werken.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd veranderde het spelbeeld niet veel. Eerst zette de Tricolores nog aan maar grote kansen creëerde de ploeg van Adrie Koster niet. VVV wilde een resultaat halen in Tilburg, dat was met name in de tweede helft goed te zien. Aan strijd- en werklust geen gebrek. Toch ontbrak het aan grote uitgespeelde mogelijkheden. Bij tegenstander Willem II zagen we een oude bekende in de ploeg komen, John Yeboah mocht daar bewijzen wat die waard was. Guus Hupperts en Joshua John kwamen in de ploeg voor Evert Linthorst en Torino Hunte.

Hans de Koning wilde het slotoffensief compleet maken door de kopsterke verdedigers Stan van Dijck en Christian Kum binnen de lijnen te brengen. Dat ging ten kosten va Giakoumakis en Steffen Schäfer. Willem II kreeg de eerste grote kans in die slotfase. Yeboah bracht Romeny in stelling om de wedstrijd op slot te gooien, maar Kirschbaum stond juist gepositioneerd. Vijf minuten extra tijd en Zinedine Machach moesten daarna VVV toch nog dat ene punt op gaan leveren.

Na die kleine mogelijkheid van Romeny was het VVV dat twee dotten van kansen kreeg op de gelijkmaker, die het met name op basis van de tweede helft nog wel had verdiend. Vito van Crooij bracht de bal maar weer eens op fameuze wijze voor het doel uit een vrije trap, Kum wist echter het doel van Brondeel niet te vinden. Maar de grootste kans die moest nog komen. Invaller Machach soleerde door de Tilburgse defensie en bereikte John, die met de binnenkant van de schoen de bal over het doel van de thuisploeg volleerde. Het was VVV niet gegund vanavond. Willem II zegevierde voor het eerst sinds 20 september.

Een minder begin van de eerste helft, maar een goed vervolg van de wedstrijd waarin nipt werd verloren. Volgende week zaterdag wacht PEC Zwolle om 21:00uur in Covebo Stadion - De Koel -.

Willem II – VVV-Venlo 2-1 ( 2-1 )
7. Pavlidis, 1-0, 18. Saglam, 2-0, 34. Giakoumakis, 2-1.
Scheidsrechter: Erwin Blank
Toeschouwers: 0
Geel: Llonch, Trésor (Willem II), Hunte (VVV-Venlo).

Opstelling Willem II: Brondeel, Owusu ( 81, Schippers), Holmén, Peters, Nelom, Llonch, Trésor, Saglam, Nunnely ( 67, Yeboah), Pavlidis ( 79, Gladon), Romeny.
Opstelling VVV-Venlo:
Kirschbaum, Pachonik, Swinkels, Gelmi ( 89, Machach), Schäfer ( 84, Kum), Post, Van Crooij, Linthorst ( 80, Hupperts), Arias, Giakoumakis ( 84, Van Dijck), Hunte ( 80, John).

mf2