Menu

VVV wint Limburgse derby

zaterdag 10 november 2018

Op volle oorlogssterkte kon VVV-Venlo aantreden tegen Fortuna Sittard. Ook Roel Janssen was dus inzetbaar tegen zijn oude club. De schorsing die hij kreeg na de rode kaart in Emmen werd opgeschort. Dinsdag dient de beroepszaak, waardoor Janssen, die vijf jaar voor Fortuna uitkwam, gewoon kon spelen.

Van meet af aan was duidelijk dat beide teams speelden om te winnen. Fortuna deed dat vol power en door meteen de diepte te zoeken met veel snelheid. VVV deed het wat voorzichtiger, gedoseerd maar wel met veel dreiging. Dat leverde echter geen grote kansen op in de boeiende openingsfase. De eerste echte kans was voor de thuisclub. Seuntjens zette zijn hoofd tegen een voorzet vanaf rechts. Fortuna-doelman Kosolev had er moeite mee.  Naarmate de tijd verstreek, ebde de dadendrang wat weg. Alsof Fortuna was geschrokken van de kans die Seuntjens had gekregen. Het spel speelde zich een tijdlang vooral af op het middenveld. Voor Roel Janssen was de strijd toen al gestreden. De enige Limburger die in de basis stond tijdens de derby, moest met een blessure naar de kant.

Volkomen onverwacht namen de gasten de leiding. Een diepe bal volledig gemist door Promes, waardoor Stokkers vrije doortocht kreeg en eenvoudig scoorde: 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk. Grot zette scherp voor op Mlapa. Diens inzet werd gestopt door Kosolev maar in de rebound schoot Seuntjens raak: 1-1.
En even later nam de thuisclub een voorsprong. Een verre inworp werd door een Fortuna-verdediger verlengd en belandde voor de voeten van Mlapa die niet aarzelde en hard raak knalde: 2-1. Dat bleef het tot de rust.

De tweede helft was goed en wel begonnen of de bal lag alweer in het netje. Mlapa kreeg vrije doortocht, Kosolev miste de bal en de Togolese international in Venlose dienst benutte het buitenkansje: 3-1. En even later vloog een ziedend schot van Grot rakelings voorlangs. Achterin gaf de thuisclub weinig weg zodat het wachten eigenlijk was op meer Venlose goals. Met name in het hart van de defensie was Fortuna kwetsbaar. Maar de thuisclub drukte niet door en beperkte zich tot tegenhouden, loerend op de counter met de snelheid van Mlapa en Grot als belangrijkste wapen. De combi tussen beiden leverde in de 69e minuut een schotkans op, maar de bal ging naast.
Fortuna had het meeste balbezit en dat mocht van de geelzwarten. Kansen kregen de bezoekers amper. Uit het niks viel opeens de 3-2. Vidigal kopte buiten bereik van Unnerstall in de hoek. Zou het dan toch nog spannend worden? Arbiter Mulder liet drie minuten naspelen en Fortuna rook bloed. Een hoekschop leverde nog bijna de gelijkmaker op. Maar VVV hield stand. De punten bleven in Venlo.

VVV-Venlo - Fortuna Sittard 3-2. ( 2 -1 ) 
Doelpunten: 30. Stokkers 0-1, 32. Seuntjens 1-1, 41. Mlapa 2-1, 48. Mlapa 3-1, 86. Vidigal 3-2.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Seuntjens, Post (VVV-Venlo), Smeets (Fortuna Sittard).
Toeschouwers: 7.534.

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen ( 25. Borgmann), Seuntjens, Post, Susic ( 84. Van Bruggen), Opoku, Mlapa ( 77. Joosten), Grot.

mf2