Menu

We mogen weer

woensdag 26 augustus 2020

Na alle stille maanden worden komend weekend eindelijk de eerste competitiewedstrijden in het betaald voetbal weer gespeeld. Ook voor VVV-Venlo gaat over enkele weken het seizoen weer van start (zondag 13 september). Alle betrokken partijen in het betaald voetbal veel zin, maar zeker ook veel vertrouwen in, het aankomend seizoen.

Dat gevoel is berust op alle maatregelen die zijn genomen om het betaald voetbal coronaproof te maken.              Alles is zeer veilig, gedetailleerd en gedegen georganiseerd en gereguleerd, waardoor de basisregels van het kabinet zijn gewaarborgd. Dit is een maand lang met verschillende oefenwedstrijden bewezen. Ook het publiek heeft laten zien zorgvuldig en gedisciplineerd hieraan mee te willen werken. Namens alle partijen is onderstaande open brief opgesteld. Tot snel in Covebo Stadion - De Koel -!

Beste Voetballiefhebbers,

Na alle stille maanden gaan de betaald voetbalcompetities in Nederland eindelijk van start. Op het veld gaat het weer om de punten en supporters mogen inmiddels naar het stadion, ook al gaat het nu nog om kleine aantallen.

Doordat de clubs de coronamaatregelen van de overheid nauwkeurig overal hebben doorgevoerd, zijn de stadions veilig en verantwoord te bezoeken. Dat is met alle oefenwedstrijden al een maand lang bewezen. Soms is het lastig om je aan al deze nieuwe regels te houden.

Maar met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de kans op besmetting minimaal te houden. Binnen en buiten het stadion. Want het gaat nog steeds om een gevaarlijke en besmettelijke ziekte.

Het onzorgvuldig omgaan met de maatregelen kan bovendien nadelige gevolgen hebben voor het bezoeken van wedstrijden in de nabije toekomst. Nadelig voor ons allemaal, want voetbal speel je natuurlijk het liefst voor zoveel mogelijk supporters. Wij willen daarom zo snel mogelijk op een veilige manier terug naar de volle, kolkende stadions.

Wij zijn klaar voor volgende stap. Laten we deze dus met z’n allen zorgvuldig nemen.

Laten we er samen weer een mooi seizoen van maken!

mf2