Menu

Wederom overwinning Jong VVV

maandag 2 september 2019

Met de eerste drie punten op zak ging VVV-Venlo op zoek naar de volgende overwinning. Net zoals vorige week werd er thuis gespeeld. Om 18.30 uur werd er afgetrapt in het zonnige Covebo Stadion –De Koel- tegen Jong Excelsior

De mannen van trainer Jordy Reneerkens wilden de goede lijn van vorige week doortrekken en deden dat dan ook met een sterke basiself. De eerste tien minuten waren duidelijk voor de gastheren, daarna kwam het spel iets meer in evenwicht. Veel grote kansen waren er het eerste half uur niet, maar over de flanken creëerde VVV wel een paar keer gevaar via Kokkinos en Roemer. De grootste Venlose kans in het eerste half uur was voor Wienhoven, die VVV-Venlo in de 11e minuut op een voorsprong had moeten brengen. Helaas ging zijn inzet naast, maar de geel-zwarten bleven de sterkere partij.

Beide ploegen hadden mogelijkheden in de uitbraak, maar het duurde tot het einde van de eerste helft dat er concrete kansen ontstonden voor VVV-Venlo. Sterker nog, in de 37e minuut kwamen de Venlonaren op voorsprong door een schitterende aanval. Van Bruggen wurmde zich door een menigte van Excelsior spelers en wist met een splijtende pass Kokkinos te bereiken. Die gaf de bal aan Scheimann en die legde bal perfect voor de inkomende Wienhoven: 1-0 voor VVV-Venlo!

Niet veel later zorgde Janssen dat de 2-0 ruststand op het scorebord kwam. Roemer kwam wederom succesvol op aan de rechterkant. Zijn voorzet werd afgeketst, maar Janssen stond op de goede plek en knalde de bal droog langs doelman De Fockert: 2-0. Dit was tevens ook de ruststand.

Ook in de tweede helft was het VVV-Venlo wat de klok sloeg. In de 51e minuut werd Samson gevloerd in het strafschopgebied, waarna Kokkinos achter de bal ging staan voor een penalty. Helaas schoot hij de bal op de buitenkant van de paal, waardoor het 2-0 bleef. Niet voor lang overigens, want een minuut later schoot hij hard uit de draai de 3-0 binnen. VVV ging al snel comfortabel aan de leiding in de tweede helft.

Net na het uur was het even slikken voor VVV-Venlo, nadat de bal niet goed werd uitverdedigd en Excelsior daar direct van kon profiteren: Mendes Moreira maakte de 3-1. De Venlonaren leken niet echt van slag en dat vertaalde zich in de drang om nog een doelpunt te maken. In de 77e minuut gooide Roemer het slot op de wedstrijd. Een strakke breedtepass van Bastiaans kwam terecht bij de aanvaller en die faalde niet: 4-1.

Na 90 minuten spelen was dit tevens ook de einduitslag en dat betekent dat de ploeg van trainer Jordy Reneerkens voor de tweede keer dit seizoen, drie punten kan bijschrijven. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, dan spelen de geel-zwarten in Den Bosch tegen de plaatselijke FC.

Jong VVV-Venlo – Jong Excelsior 4-1 ( 2-0 )
Scoreverloop: 37. Wienhoven ( 1-0 ), 39. Janssen ( 2-0 ), 52. Kokkinos ( 3-0 ), Mendes Moreira  ( 3-1 ), 77. Roemer ( 4-1 )  
Gele kaarten:
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Scheimann, Van Dijck, Van Bruggen, Schäfer; Samson ( 79. N.Munsters), Janssen, Wienhoven ( 46. Jahn); Kokkinos, Van Dooren ( 46. Bastiaans) en Roemer

 

mf2