Menu

Wederom overwinning O17

maandag 10 december 2018

Voor de jeugdteams stonden er afgelopen weekend vier competitiewedstrijden op het programma. De onderbouw teams kwamen niet in actie. Een korte terugblik op de gespeelde duels.

O19 verliest in Almere
VVV-Venlo O19 heeft het zichzelf niet makkelijker gemaakt om zich te plaatsen voor de promotiepoule na de winterstop. Op bezoek bij Almere City werd er met 2-1 verloren. De ploeg uit Venlo is nu afhankelijk van de andere resultaten op de laatste speeldag om ervoor te zorgen dat ze niet in de degradatiepoule terecht komen. “Almere City was gewoon scherper dan wij, waardoor we met lege handen terug naar Venlo kwamen. Zonde, want als we gewonnen hadden, was echt alles nog mogelijk! Nu zijn we heel afhankelijk van FC Emmen en Almere City. We zullen zelf moeten winnen thuis van Excelsior, FC Emmen mag niet winnen op bezoek bij Alphense Boys en Almere City mag geen punt pakken bij koploper De Graafschap. Daarnaast moeten we ook nog eens twee doelpunten meer maken dan Almere City, voor het doelsaldo. Gemakkelijk gaat het dus niet meer worden”, aldus trainer Dominik Vergoossen.

O17 wint van DEM
VVV-Venlo O17 won met 2-0 van hekkensluiter DEM. “We kwamen al binnen het half uur met een man minder te staan. We hadden toen al aardig wat kansen gemist”, blikt trainer Jordy Reneerkens terug. Na rust ( 0-0 ) konden de Venlonaren de wedstrijd toch naar zich toe trekken. “Met een man minder wisten we twee goede doelpunten te maken. Een terechte zege. Ik heb weer goede dingen gezien vandaag.” Voor de O17 is het helaas niet meer mogelijk om zich te plaatsen voor de promotiepoule. Het verschil met Willem II is maar drie punten met nog één wedstrijd te spelen, maar de Tilburgers hebben een veel beter doelsaldo.

O15 verliest in Dordrecht
VVV-Venlo O15 deed zichzelf tekort op bezoek bij FC Dordrecht. De Venlose ploeg verloor in de slotfase met 4-2. “We vergaten onze kansen af te maken en gaven de doelpunten in de slotfase veel te makkelijk weg. Erg jammer dat we onszelf niet beloond hebben”, aldus trainer Jeroen Schepens. Ook voor de O15 staat er niet veel meer op het spel. De ploeg kan niet meer promoveren naar de 1e divisie hoog en uit de competitie degradeert niemand in de eerste seizoenshelft. De Venlonaren sluiten de competitie zaterdag in Venlo af tegen SC Cambuur.

O13 verliest van Alphense Boys
VVV-Venlo O13 verloor van Alphense Boys. In Venlo werd het 0-1. “Het is jammer dat we ons niveau van de wedstrijd tegen koploper FC Volendam niet hebben kunnen doortrekken. Dat verschil was te groot. We waren slordig aan de bal en speelden veel ballen achteruit in plaats van voorwaarts. We hadden moeite om verdedigend in duels te komen en kregen door onoplettendheid een doelpunt tegen uit een hoekschop, dus tevreden zijn we niet”, aldus trainer Joeri Janssen. Ook voor de O13 staat er niets meer op het spel. Promoveren kan niet meer en uit de 1e divisie laag degradeert er niemand. Ook O13 sluit de eerste seizoenshelft zaterdag af met een wedstrijd tegen SC Cambuur.

Uitslagen Jeugdopleiding:
Almere City O19 – VVV-Venlo O19 2-1
VVV-Venlo O17 – DEM O17 2-0
FC Dordrecht O15 – VVV-Venlo O15 4-2
VVV-Venlo O13 – Alphense Boys O13 0-1
Fortuna Sittard O12 - VVV-Venlo O12 afgelast
VVV-Venlo O10 was vrij

JEUGD #ISVVV

mf2