Menu

Wederom overwinning O19

maandag 25 februari 2019

Afgelopen weekend kwamen al onze jeugdteams in actie. Beide onderbouwteams namen het op tegen PSV teams. De middenbouw wist nederlagen te voorkomen en in de bovenbouw hadden we te maken met wisselende resultaten.

O19 wint bij FC Den Bosch
Na de zege van O19 op PEC Zwolle vorige week, werd zaterdag ook in Den Bosch gewonnen: 1-4. “De eerste helft ging gelijk op. We kregen kansen, maar Den Bosch was gevaarlijk in de counter”, had trainer Jordy Reneerkens gezien. Halverwege was het nog 0-0. “Na rust wisten we de wedstrijd binnen een kwartier te beslissen met enkele mooie doelpunten. Vervolgens hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld. Een verdiende overwinning voor ons!”

O17 simpel ten onder in eigen huis
VVV-Venlo O17 had de 1-3 nederlaag tegen AFC aan zichzelf te wijten. Trainer Dominik Vergoossen: “We begonnen nog redelijk, maar na een minuut of 20 ging het allemaal te gemakkelijk bij ons. Duels werden uit de weg gegaan, in balbezit waren we de bal vrij snel alweer kwijt.” Bij rust was het 0-1 en ondanks alle goede bedoelongen werd het na de hervatting al snel 0-2. “We zijn vandaag afgetroefd op felheid, de tegenstander was veel gretiger dan ons. Dat mag nooit gebeuren!”

O15 blijft winnen, nog ongeslagen
VVV-Venlo O15 is na de winterstop nog ongeslagen. Ook bij FC Dordrecht werd gewonnen: 1-2. “We begonnen steeds heel scherp aan onze wedstrijden en waren ook n u voor rust de betere ploeg. Maar we scoorden slechts één keer”, zegt trainer Jeroen Schepens. “Na rust kregen we het lastiger, en werd het een knokwedstrijd. We bleven uiteindelijk goed overeind.” De Venlonaren hebben door de overwinning een honderd procent score van 15 uit 5. “Lekker, maar het zegt nog niks. We moeten hard blijven werken om ons door te ontwikkelen”, weet de trainer.

O13 pakt punt tegen FC Emmen
VVV-Venlo O13 speelde met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. De ploeg had zich goed ingesteld op het spel van de tegenstander. De ploeg kreeg voor rust ook de beste kansen, maar het bleef 0-0. “Na rust kregen we een simpel doelpunt tegen uit de counter. De ploeg heeft zich terug in de wedstrijd geknokt. We maakten terecht de 1-1 en in de slotseconde kregen we nog een levensgrote kans op de winnende treffer. Maar al met al is een gelijkspel een terechte uitslag”, aldus trainer Joeri Janssen.

O11 verliest nipt van PSV
De VVV-Venlo O11 lichting nam het in Venlo op tegen PSV O11. De ploeg uit Eindhoven was met 1-3 te sterk voor de Venlonaren. “We hebben een leuke pot voetbal gespeeld tegen een sterke tegenstander. Verdedigend stonden we goed en in de omschakeling hadden we onszelf best meer mogen belonen, waardoor er qua uitslag meer in had gezeten. Toch mogen de jongens tevreden zijn met de wedstrijd die ze gespeeld hebben”, aldus trainer Maarten Hanssen.

PSV maat te groot voor O10
VVV-Venlo O10 ging op bezoek bij PSV O10. De Venlonaren waren op basis van het resultaat kansloos in Eindhoven: 36-2. “Aan de inzet en de strijd van de speler heeft het niet gelegen. Kwalitatief is PSV veel verder dan wij, wat dan resulteert in een te grote nederlaag. Komende week gaan we gewoon weer lekker hard trainen en gaan we verder met onszelf door te ontwikkelen”, aldus een realistische trainer Coen Aarts.

Uitslagen Jeugdopleiding 23 februari:
FC Den Bosch O19 – VVV-Venlo O19: 1-4
VVV-Venlo O17 – AFC O17: 1-3
FC Dordrecht O15 – VVV-Venlo O15: 1-2
VVV-Venlo O13 – FC Emmen O13: 1-1
VVV-Venlo O11 – PSV O11: 1-3
PSV O10 – VVV-Venlo O10: 36 -2

mf2