Menu

Jong VVV-Venlo – Jong NAC Breda 3-3

maandag 13 januari 2020

De winterstop is voorbij en dat geldt voor Jong VVV-Venlo. Bij de hervatting van de competitie in de kampioenspoule, speelde VVV-Venlo in Covebo Stadion - De Koel -  tegen Jong NAC Breda. De vorige ontmoeting eindigde in een 1-0 nederlaag in Breda en de Venlonaren waren gebrand om in eigen huis resultaat te halen.

Het begon niet goed voor de geel-zwarten. NAC wist al snel de 0-1 aan te tekenen via Bohui en enkele minuten later wist Van Hooijdonk een penalty te converteren. VVV keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan tegen een sterke tegenstander en moest zich even herpakken om result te gaan behalen.

De Venlonaren gaven echter niet op en wisten weer op gelijke hoogte te komen, door zich weer op te richten. Eerst was het Wright die de bal goed in de rechterhoek wist te plaatsen en daarna was het Roemer die op bijna identieke wijze de bal in het doel schoot: 2-2. Vlak voor rust kreeg Soriano zelfs de ideale mogelijkheid om de 3-2 tegen de touwen te schieten, maar inzet werd knap gekeerd door de keeper.

De 2-2 ruststand bood genoeg perspectief voor de tweede helft om daadwerkelijk resultaat te behalen. Echter was het NAC dat het eerste gevaar kon aantekenen, maar een kopbal van Van Hooijdonk werd knap gekeerd door Van Crooij. In deze fase van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kon het werkelijk beide kanten op. Zowel Stokkers als ook Soriano ( 2x) kregen grote kansen, maar de 2-2 stand bleef gehanteerd.

In de 73e minuut was het NAC dat wederom de leiding naar zich toe trok. Schouten schoot raak na een snelle aanval, waardoor VVV wederom achter de feiten aanliep. Maar, zoals eerder deze wedstrijd, wisten de Venlonaren zich op te richten en enkele minuten later was het alweer 3-3. Een bal van NAC werd niet goed uitverdedigd en daar stond Soriano te wachten op zijn moment en schoot de 3-3 tegen de touwen.

Beide ploegen kregen nog een grote kans op de winnende goal, maar aan beide kanten werd er goed gekeept, wat betekent dat deze wedstrijd in een 3-3 gelijkspel eindigde. VVV-Venlo begint de kampioenspoule met een remise tegen Jong NAC Breda en volgende week kunnen de Venlonaren weer op jacht naar de volgende 3 punten. Dan is Jong FC Groningen de tegenstander voor de mannen van Jordy Reneerkens.

Jong VVV-Venlo – Jong NAC Breda 3-3
Scoreverloop: 11. Bohui ( 0-1 ), 15. Van Hooijdonk ( 0-2 ), 23. Wright ( 1-2 ), 38. Roemer ( 2-2 ), 72. Schouten ( 2-3 ), 76. Soriano ( 3-3 )
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Dekker, Van Dijck, Roeffen, Scheimann; Kokkinis, Linthorst ( 73. Essanoussi), J. Munsters; Wright ( 86. Hendrikx), Soriano en Roemer

mf2