Menu

Wegen Luc Nilis en VVV-Venlo scheiden

dinsdag 5 mei 2020

Na twee succesvolle seizoenen als assistent-trainer en spitsentrainer, scheiden na dit seizoen de wegen van Luc Nilis ( 52 ) en VVV-Venlo. De Venlose club en de oud-speler van onder meer Anderlecht, PSV en het Belgisch nationale elftal hebben in onderling overleg besloten dat er géén verlenging van het dienstverband wordt aangegaan.

Het feit dat de wegen tussen de Belg en de geelzwarten nu scheiden, heeft te maken met de pas op de plaats die de club op dit moment moet zetten in haar uitgaven. Een situatie die te wijten is aan de Coronacrisis.

Technisch Manager Stan Valckx: “Het is een feit dat de aanpak van Luc door veel spelers werd gewaardeerd. Hij nam na iedere training de tijd om vormen van traptechniek en afwerken met bepaalde spelers individueel te oefenen. Daarvoor had hij zelf natuurlijk de benodigde technische bagage paraat. Luc is een echte professional en bovenal een voetbaldier. Jammer dat wij, genoodzaakt door deze vervelende situatie, nu afscheid van hem moeten nemen. Maar in deze moeilijke tijd zal het budget voor spelers en staf kritisch tegen het licht moeten worden gehouden en daar horen moeilijke afwegingen en beslissingen zoals deze helaas ook bij.”

Nilis over zijn vertrek: “Uiteraard vind ik het erg jammer, maar ik toon respect voor de beslissing. De situatie voor het profvoetbal is door de corona-crisis absoluut niet rooskleurig. Ik heb daar alle begrip voor. VVV zal alle middelen nodig hebben om de selectie op peil te kunnen houden. Ik hoop dat de club er ook de komende seizoenen in slaagt om zich te handhaven. Ik heb er twee hele mooie jaren gehad. Het was een fijne en hechte staf en we hebben er samen met veel plezier iets van gemaakt.”

mf2