Menu

Wijziging richtlijn termijn stadionverboden

maandag 3 augustus 2020

Parallel aan de veiligheidseisen en protocollen rondom de Coronaregelgevingen, is VVV-Venlo natuurlijk ook te allen tijde bezig met de richtlijnen ten aanzien van de algehele veiligheid van publiek in Covebo Stadion - De Koel -.

Het beleid inzake stadionverboden maakt daar integraal onderdeel van uit. Ten opzichte van afgelopen seizoen zijn in de Richtlijn Termijn Stadionverboden voor het seizoen 2020 – 2021 enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen brengen we graag onder ieders aandacht.

Nieuw in de richtlijn:
Overtreding van de (aanvullende) veiligheids- en/of hygiënevoorschriften m.b.t. COVID-19
Termijn: 3 maanden
Vanaf 1 september 2020 zal onder voorwaarden weer publiek welkom zijn bij de wedstrijden in het Betaald Voetbal, waarbij de maatregel van anderhalve meter afstand (van binnenkomst tot vertrek) zal blijven gelden.

Wijziging in de richtlijn:
Het zodanig bedekken van het gezicht waardoor herkenning door stewards en/of beveiligingspersoneel en/of politie en/of biometrische toepassingen (deels) onmogelijk wordt gemaakt.
Wijziging: van 9 maanden naar 18 maanden.

Het verrichten van een verwijtbare handeling (o.a. het afschermen, medeplegen en/of faciliteren) waardoor herkenning van dader(s) door stewards en/of beveiligingspersoneel en/of politie en/of biometrische toepassingen (deels) onmogelijk wordt gemaakt.
Wijziging van 9 maanden naar 18 maanden.

Voorbereidingshandeling vuurwerk
Wijziging: van (feiten waarop deze richtlijn) minimaal 36 maanden (staat) naar minimaal 18 maanden

Belediging groep c.q. verspreiding discriminatoire uitlatingen
Wijziging : van 60 maanden naar 120 maanden
Een supporter die met ingang van het seizoen 2020 – 2021 een stadionverbod opgelegd krijgt voor “belediging groep c.q. discriminatoire uitlatingen” zal verplicht moeten gaan deelnemen aan een fancoachtraject, gerelateerd aan discriminatie/racisme.

Poging tot doodslag.
Wijziging: van 60 maanden naar 120 maanden

mf2