Menu

Willem II - VVV-Venlo 3-0

woensdag 7 februari 2018

Geen Vito van Crooij aan de aftrap in Tilburg. De Venlonaar had nog teveel last van een wond boven zijn knie en begon op de bank. Daarom keerde Torino Hunte terug in de basis. De plek van Danny Post, die een schorsing uit moest zitten, werd waargenomen door Damian van Bruggen, die de aanvoerder ook al verving toen die enkele maanden uit de roulatie was met een blessure.

In de openingsfase tastten beide ploegen elkaar nadrukkelijk af. Voorzichtigheid was troef en kansen bleven uit. Verder dan een schot dat geblokt werd door de Venlose defensie kwamen de gastheren niet in het eerste kwartier. Ook VVV-Venlo slaagde er niet in het doel van Branderhorst onder vuur te nemen.

Na een kleine twintig minuten was VVV voor het eerst gevaarlijk. Tristan Dekker onderschepte de bal. Zijn voorzet belandde bij Lennart Thy die wegdraaide maar naast mikte. Trainer Maurice Steijn leek verre van tevreden over de prestatie van zijn manschappen. Regelmatig stond hij roepend en gebarend voor zijn dug-out. Juist in die fase kreeg VVV zijn eerste corner. De bal viel op het hoofd van de mee opgekomen Röseler, maar Branderhorst stond op de goede plek en kon het kopballetje simpel onschadelijk maken.
Na een half uur spelen verstapte Jerold Promes zich. De VVV-verdediger moest vervangen worden. Opvallend genoeg nam Vito van Crooij zijn plaats in. Van Bruggen zakte een linie en Van Crooij ging op het middenveld spelen. Het was even wennen voor de Venlonaren en Willem II ging meer druk zetten op de defensie. Dat resulteerde in een kopbal van Sol, maar de Spaanse spits mikte te hoog en Unnerstall hoefde niet in de grijpen.

Op slag van rust kwam de thuisclub op voorsprong. Na een redding van Unnerstall en nog een redding op de lijn van Roel Janssen werd de bal van dichtbij binnen gewerkt door Ogbeche, die in de wedstrijd in Venlo liefst drie maal raak mikte namens de Tilburgers. 1-0 dus voor de thuisclub.

Steijn probeerde de bakens te verzetten door Romeo Castelen in de tweede helft te laten spelen voor Torino Hunte. Dat leverde aanvankelijk nauwelijks verbetering op. VVV bleef slordig, leed veel balverlies en liep al snel tegen de 2-0 op. Ogbeche maaide nog over de bal en maakte daarbij duidelijk zichtbaar hands. Arbiter Janssen liet echter gewoon doorspelen. Rienstra kwam in balbezit en mocht uithalen. Het schot werd van richting veranderd en Unnerstall was op slag kansloos. Enkele minuten later viel de derde Tilburgse treffer. Opnieuw was er een vermeende overtreding, dit keer op Unnerstall. Weer wuifde Janssen de Venlose protesten weg en dit keer was het Croux die raak schoot: 3-0. VVV probeerde aan te vallen maar leed veel te veel balverlies om het de thuisclub lastig te maken. Het duel dat met zoveel vertrouwen tegemoet was gezien, had intussen veel weg van een 'mission impossible'. En dat op de 115e verjaardag van VVV.

Janssen was helemaal de gebeten hond toen hij een bodycheck van de gefrustreerde El Hankouri op Tristan Dekker over het hoofd zag. Een rode kaart was zeker op zijn plaats geweest. Trainer Erwin van de Looi greep meteen in en haalde El Hankouri van het veld na die schandalige overtreding.

Het leek alsof VVV wakker schrok. Opeens kwamen passjes wel aan en kwam er eindelijk druk te staan op de Tilburgse defensie. Castelen schoot van dichtbij in het zijnet. Maar de Venlose opleving was van korte duur. Het was Willem II wat de klok sloeg. Het Venlose doel werd regelmatig onder vuur genomen, maar Unnerstall capituleerde niet. In de slotfase trok Willem II zich steeds verder terug in de wetenschap dat de buit binnen was. VVV probeerde het wel maar speelde een van zijn mindere wedstrijden van het seizoen en slaagde er niet in de bakens te verzetten. Teveel duels werden verloren, te vaak werd de bal ingeleverd bij een opponent, te weinig kansen weren gecreëerd en te vaak zocht VVV de moeilijke oplossing en vergat het spelletje simpel te houden.
De tweede uitnederlaag van VVV-Venlo was een feit. En die nederlaag was terecht. Wat een Venloos feestje had moeten worden, werd grondig verziekt door een doeltreffend Willem II. Jammer, maar het is niet anders.

Willem II - VVV-Venlo 3-0.
Doelpunten: 44. Ogbeche 1-0, 49. Rienstra 2-0, 52. Croux 3-0.
Scheidsrechter: Ed Janssen.
Gele kaarten: Croux (Willem II), Röseler, Dekker (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 11.500

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Röseler, Promes ( 34. Van Crooij ) en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Hunte ( 46. Castelen ), Thy en Opoku ( 84. Labylle ).

mf2