Menu

Winst en verlies voor jeugdteams

maandag 11 maart 2019

Afgelopen weekend hadden onze O17 en O19 geen sportieve verplichtingen. Onze O19 bereidt zich momenteel voor op de kwartfinale van de beker die komende woensdag in Venlo wordt gespeeld tegen PSV O19. Onze O13 en O15 oefenden in Venlo en onze O10 en O12 speelden competitiewedstrijden.

O15 wint oefenwedstrijd
VVV-Venlo O15 oefende zaterdag tegen JVC Cuijk O15. De tegenstander speelt een niveau lager dan de Venlonaren en werd eenvoudig opzij gezet: 8-0. “We speelden drie blokjes van 25 minuten. Van tevoren dachten we al dat de tegenstander ons direct onder druk wilde zetten. Met momenten hebben we ons hier goed onderuit gespeeld en mooie doelpunten gemaakt. Fijn dat sommige jongens weer flink wat minuten in de benen hebben!”, aldus trainer Jeroen Schepens.

O13 komt net tekort
VVV-Venlo O13 speelde in Venlo een oefenwedstrijd tegen Eredivisionist Willem II O13. De wedstrijd werd uiteindelijk nipt verloren: 2-3. “De tegenstander speelde in een andere formatie dan we gewend zijn. Onze intenties blijven in principe hetzelfde, alleen hadden we in de openingsfase moeite om deze tot uitvoering te brengen. Na tien minuten kregen we meer grip op de wedstrijd. We wisten beter druk te zetten en speelden ons vaker onder de hoge druk uit. Een nuttige oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander. Van iedereen werd het uiterste gevraagd vandaag. Goed voor de ontwikkeling van de jongens!”, aldus trainer Joeri Janssen.

O12 verliest ruim
VVV-Venlo O12 is ruim ten onder gegaan op bezoek bij De Graafschap O12: 10-1. Trainer Maarten Hanssen zag toch lichtpuntjes: “We wisten ons in deze zware uitwedstrijd vaak van achteruit goed onder de hoge druk van de tegenstander uit te spelen, alleen was het vervolg onvoldoende. In de omschakeling was De Graafschap vervolgens verschillende keren gevaarlijk.”

O10 wint derby
VVV-Venlo O10 wist zaterdag de derby op bezoek bij Fortuna Sittard O10 ruim te winnen: 7-16. Trainer Coen Aarts blikt tevreden terug: “In de eerste twee blokjes hadden we het moeilijk met het fysieke spel van de tegenstander. Vanaf het derde blokje kregen we wat meer ruimte om te voetballen en werd er een aantal mooie kansen gecreëerd en doelpunten gemaakt. Mijn complimenten voor de spelers, voor de manier waarop ze met elkaar hebben gestreden. Uiteindelijk een mooie en verdiende overwinning.”

 Uitslagen Jeugdopleiding 9 maart:

Oefen:
VVV-Venlo O15 - JVC Cuijk O15: 8-0
VVV-Venlo O13 - Willem II O13: 2-3

Competitie:
De Graafschap O12 - VVV-Venlo O12: 10-1
Fortuna Sittard O10 - VVV-Venlo O10: 7-16

Komende woensdag, 13 maart, speelt VVV-Venlo O19 de kwartfinale van de Nike Cup op het Jeugdcomplex tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De wedstrijd start voor de ploeg van trainer Jordy Reneerkens om 18:30 uur. Support is van harte welkom, gratis toegang via de ingang van Venlosche Boys.

mf2