Menu

Winst O19, O15 blijft koploper

maandag 18 februari 2019

Afgelopen zaterdag stonden er voor onze jeugdteams weer competitiewedstrijden op de planning. Onze O19, O15 en O12 speelden thuis, de O17 en O13 moesten het land door. Alleen onze O10 had geen wedstrijd op het programma staan, dus werd er getraind door de ploeg van trainer Coen Aarts. Een korte terugblik.

O19 verslaat PEC Zwolle
VVV-Venlo O19 wist in eigen huis met 4-1 te winnen van PEC Zwolle. Na de ongelukkige nederlaag van vorige week op bezoek bij Go Ahead Eagles was trainer Jordy Reneerkens content met de zege: “Het was een verdiende overwinning voor ons. We speelden een degelijke wedstrijd die direct na rust vroegtijdig beslist werd door twee doelpunten binnen vijf minuten.” De Venlonaren klimmen door de overwinning naar de tweede plek op de ranglijst, drie punten achter koploper Roda JC.

O17 laat punten liggen
VVV-Venlo O17 speelde op bezoek bij Hollandia met 1-1 gelijk. Trainer Dominik Vergoossen was niet te spreken over zijn ploeg in de eerste helft: “We speelden een heel matige eerste helft, waarin de enige echte fout die we maakten genadeloos afstraft werd. Diverse spelers liepen op rubbertjes. Dat kan niet op zo’n spekglad veld.” Bij een overwinning van de Venlonaren was de ploeg opgeklommen naar een derde plek op de ranglijst. Ondanks een sterk tweede bedrijf, waarin VVV volledige controle had, bleef de ploeg op 1-1 steken.

Zevenklapper voor O15
VVV-Venlo O15 heeft zijn koppositie versterkt. De Venlonaren klopten Spijkenisse met liefst 7-0. “We begonnen gretig, wisten snel de bal te veroveren en kregen kansen. Mede door onze sterke start kreeg de doelman van Spijkenisse al vroeg een rode kaart. Dit was ook meteen het kantelpunt in de wedstrijd”, aldus trainer Jeroen Schepens. Na de rode kaart wisten de Venlonaren de wedstrijd eenvoudig te winnen en vele doelpunten te maken, al had de score nog hoger kunnen oplopen.

Ongelukkige nederlaag O13
VVV-Venlo O13 verloor jammerlijk met 2-1 bij het Haagse Quick. “We waren de hele wedstrijd heer en meester maar vergaten om meer dan een doelpunt te maken. Toch heb ik genoten van ons spel, zeker voor rust”, aldus trainer Joeri Janssen. Na rust werd het gelijk door een eigen doelpunt en in de slotseconde viel een mislukte voorzet via de binnenkant van de paal ineens in het doel. “Domme pech. Maar we vergaten na de 1-1 zelf te scoren. De ploeg maakt momenteel enorme stappen, alleen moet dit nog in doelpunten uitgedrukt worden.”

O12 ruim ten onder
VVV-Venlo O12 ging ten onder tegen FC Groningen. De gasten waren met 9-19 te sterk. “We begonnen prima aan de wedstrijd. Groningen ook, dus aanvankelijk ging het gelijk op. Na de eerste twee blokjes werden de gasten wat sterker. Toch was het een mooie pot voetbal met kansen aan beide kanten. Een wedstrijd vol passie en strijd. Uiteindelijk wist de tegenstander de wedstrijd naar zich toe te trekken”, aldus trainer Maarten Hanssen.

Uitslagen Jeugdopleiding 16 februari:
VVV-Venlo O19 – PEC Zwolle O19: 4-1
Hollandia O17 – VVV-Venlo O17: 1-1
VVV-Venlo O15 – Spijkenisse O15: 7-0
Quick O13 – VVV-Venlo O13: 2-1
VVV-Venlo O12 – FC Groningen O12: 9-19

 

mf2